08.12.2015 | 0:01
Дучето дава Лупи на прокурор
Александър Томов източил ЦСКА
Александър Томов - Лупи

Привърженици на ЦСКА, начело с председателя на фен организацията „Армейци 1948“ Димитър Ангелов – Дучето, ще сезират в следващите дни главния прокурор Сотир Цацаров, НАП, премиера Бойко Борисов и спортния министър Красен Кралев за злоупотреби в клуба при второто управление на Александър Томов.

Сигналът е и срещу изпълнителния директор Александър Тодоров, бившия председател на Надзорния съвет Лоурънс Дейвис, известен като Човека с пурите, и собственика на „Лира Ивнестмънт“ Димитър Митев.

„Червените“ фенове ще настояват за проверка на всички финансови потоци, тъй като на базата на собствено разследване и информация от различни източници, включително от самия клуб, подозират, че от лятото на 2013 г. ПФК ЦСКА АД е воден към умишлена декапитализация. Според тях Томов и съмишлениците му заблуждавали различни институции в отчетите и балансите, а футболистите били осчетоводени като материален актив.

По сметката на основаното от Томов дружество „ЦСКА Инвестмънт ЕООД“ пък идвали плащания, които не стигали до ПФК ЦСКА АД, за да си покрива с тях задълженията. „Нито съм от Божков, нито от Ганчев, ЦСКА не е проект. Когато Гриша Ганчев дойде през юни, обеща да оздрави клуба, желая му успех от сърце. Ако не успее, няма нищо лошо от това да бъде даден шанс на друг“, заяви Дучето и допълни, че не е морално да се затрива клуб с традиции и успехи като Литекс.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране