09.03.2024 | 12:35
Две масови сбивания между българи и араби на бул. “Витоша“ за един ден (видео)
Двама са били ранени и откарани в "Пирогов". СДВР издирва записи от камери в района на нападението

В рамките на 24 часа в центъра на столицата имаше два масови сбивания между българи и чужденци. Вчера имаше масов бой в центъра за мигранти в Овча купел в София заради жена, а на бул. Витоша в рамките на ден се биха групи българи и чужденци.

В социалната мрежа TikTok се появиха кадри от предполагаемия профил на един от участниците в първия масов бой, на който се вижда как голяма група чужденци бият агресивно непълнолетно момче. Евродепутатът Ангел Джамбазки и Христо Иванов от младежкото движение на ВМРО разпространиха кадрите и във Фейсбук.

Телевизионният водещ Павел Владимиров, който бил на място минути след побоя, заяви пред БНТ, че инцидентът се е развил сряда вечерта около 18:30 часа – около 24 часа преди другото сбиване на столичния булевард. Група чужденци се нахвърлила върху непълнолетно момче.

Агресията била предизвикана след забележка на момчета, което се опитало да защити момиче на около 15-годишна възраст, с което един от чужденците се заяждал. Момче, което било на среща с момичето, я защитил и тогава групата го нападнала.

„Момчето се е заяждало с момичето. Едно от българските момчета се опитало по някакъв начин да разбере какво се случва, да приключи с тази агресия срещу момичето. Веднага те са се нахвърлили с ритници“, разказа пред БНТ Павел Владимиров.

Според него групата наброявала около 20 души.

„Във видеото, качено в TikTok, са тагнати други профили с арабски имена, вероятно на някои от другите нападалите. Апелирам да не предизвикваме психоза, просто да имаме едно наум“, каза още Владимиров.

Второто сбиване – десетина български младежи срещу четирима студенти по медицина от Пакистан

Следващото масово сбиване от снощи на бул. „Витоша“ е станало около 21 часа снощи. Този път група български младежи нападнали четирима студенти по медицина от Великобритания с пакистанки произход.

Двама са били ранени и откарани в „Пирогов“. СДВР издирва записи от камери в района на нападението, пише БНТ.  По случая е било образувано досъдебно производство, съобщи Нова телевизия днес.

Снощи имаше още едно масово сбиване – в центъра за мигранти в Овча купел в София. Скандалът възникнал заради жена.

Малко по-късно в социалните мрежи се появи видео, на което се вижда как група мигранти тичат по бул. „Монтевидео“ в Овча Купел с тръби и крещят.

3 коментара

  1. ОК каза:

    20 дена нема и тия почнаха. Ще треа пак бал с маски да им прайм

  2. Остава каза:

    само да турим фереджетата…

  3. Няма как каза:

    да се оправим с тези, дето затова ни ги натресоха, различни народи, различни нрави…Виновни са само управляващите некадърници и подмазвачи.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране