02.06.2023 | 10:46
Джо Байдън падна при връчване на дипломи (видео)
Наскоро 80-годишният президент на САЩ си удари главата на слизане от хеликоптер

Държавният глава на САЩ Джо Байдън падна на сцената по време на церемония по дипломиране на възпитаниците на Академията за Военновъздушните сили на САЩ в щата Колорадо, съобщава американският вестник The New York Times.

Падането на 80-годишния президент на САЩ бе заснето на видео и разпространено в социалните медии. На него се вижда как Байдън се спъва, пада на колене и се подпира с ръце на пода на сцената. Няколко служители от ВВС и агенти от Тайните служби му помагат да стане и той се върна на мястото си.

Инцидентът се случи, след като Байдън изнесе „енергична реч“ пред завършилите Академията за ВВС и помогна за раздаването на дипломите на възпитаниците й.

„Той е абсолютно добре“, увери Бен Лаболт, директор по комуникациите на Белия дом.

Неудобните моменти не са необичайни за президентите, които прекарват голяма част от мандата си пред камерите, коментират от редакцията. Така например Джералд Форд години наред е в във фокуса на комедианти заради честото спъване по време на мандата му.

За Байдън, който е най-възрастният президент на Америка, поредното препъване вероятно ще повдигне допълнителни въпроси относно физическото му състояние. Американските медии разпространиха и други неудобни кадри с Байдън от последните дни – президентът на САЩ си удари главата на слизане от хеликоптер.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране