05.04.2024 | 18:07
Единственият син на Мартин Нотариуса: Баща ми, измамникът, си заслужи съдбата!
Едва наскоро разбира за аферите на родителя му като имотен измамник и съдебен брокер

Големият син на застреляния аферист Мартин Божанов – Нотариуса, е негова пълна противоположност. Любен Божанов не е избрал да краде имотите на безпомощни старци, а да им помага – той е част от фондация, която ежеседмично раздава безплатна храна на бездомници и възрастни в затруднено положение.

Изборът на Любен да влезе в ролята на ангел-хранител за нуждаещите се изобщо но е случаен, разкриват негови колеги доброволци. Така синът на разстреляния имотен измамник и съдебен брокер опитва по свой си начин да измие срама на баща си, от чиито гнусни действия Любен искрено се срамува.

Впрочем той е единственото дете на Божанов, от чиято съдба бащата не се интересува. Близки до покойния измамник не си спомнят Божанов от десетилетия да е виждал своя наследник. Не само заради липса на интерес от негова страна. Майката на момчето, която е първа съпруга на Божанов, прави всичко възможно да ограничи контактите между двамата.

Според запознати Любен е плод на мимолетна връзка на Нотариуса с негова приятелка от ученическите години. За Божанов отношенията са по-скоро флирт. След като разбира, че младата дама е бременна, той все пак се жени за нея и признава детето. Бракът е кратък и двамата се разделят с грандиозен скандал.

Единственият жест, който Нотариуса прави към майката, е, че я урежда на висока позиция в държавната администрация.

Запознати разкриват, че докато расте, Любен изобщо няма никаква идея какви ги върши баща му. Едва наскоро разбира за аферите му като имотен измамник и съдебен брокер. Младият мъж приема най-тежко новината, че родителят, когото никога не е виждал, без грам угризения заграбва имотите на самотни възрастни хора. Твърди се, че жертвите му са над 200 души, които той буквално оставя на улицата, след като с фалшиви пълномощни продава апартаментите им.

Цинизмът на Мартин Божанов стига до там, че си позволява да открадне дори жилището на леля си. Тя, както и останалите жертви подават жалби в прокуратурата. Резултатът винаги е един и същ – прокурорът, поел случая, не намира данни за престъпление или след дългогодишно протакане на проверката делото е прекратено заради изтекла давност. За бездействието си магистратите получават добър рушвет. Твърди се, че покрай откупуването за водените срещу него разследвания, Мартин Божанов натрупва добри контакти в държавното обвинение. По-късно аферистът предлага на „пробитите“ от него магистрати да стане техен посредник при получаване на рушвети за прекратяване на дела.

Синът на Нотариуса – Любен, разбира какви ги върши баща му, след като разследване на Антикорупционния фонд го осветява като съдебен брокер, разказват запознати. Твърди се, че младият мъж приема много тежко разкритията за своя баща, за когото дотогава е чувал откъслечни намеци, че е доста богат. Начинът, по който татко му натрупва своето състояние, изобщо не радва чувствителния Любен, разказват запознати.

По това време той вече е направил добра музикална кариера и започва да мисли как може да измие спомена за своя родител.

Запознати твърдят, че това е причината да се включи в инициативите на фондация „Подай ръка“. Десетките доброволци от организацията помагат на хора в тежко социално положение. Със събраните дарения подкрепят с пари или плащане на битовите сметки на деца сираци, възрастни хора, самотни родители, инвалиди и бедни семейства. Всяка седмица доброволците от фондацията раздават топла храна и пакети с продукти на стотици старци и изпаднали в беда българи. Сред редовните участници в акциите е и синът на Нотариуса.

Когато новината, че Мартин Божанов в разстрелян гръмва в медиите, негови приятели се обаждат да му изкажат съболезнования. Любен обаче не е особено опечален. „Той сам е избрал да живее така, да лъже и да мами хората и да ги оставя без дом. Очевидно възмездието го е достигнало“, хладно казва младият мъж.

 

Дъщерята. на Мартин Нотариуса – Мария се радва на далеч по-благосклонно отношение от баща си. В свое телевизионно интервю тя призна, че редовно се е чувала с баща си. Това си личи и от нейният профил във Фейсбук. Там Мария редовно му честити рождения ден. Божанов от своя страна редовно пръска пачки с пари за дрехи и всевъзможни глезотии на дъщеря си. Двамата често са заедно, ходят по екскурзии в Дубай и Турция. Внимание, което не личи да е оказвано на сина Любен. Към него внимание проявява единствено баба му Стойка.

Източник: Уикенд

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране