14.06.2021 | 15:11
„Ефбет“ смени „Еврофутбол“ като генерален спонсор на БФС
Подписан е 4-годишен договор

Българският футболен съюз и онлайн букмейкърът efbet подписаха четиригодишен спонсорски договор. „Компанията продължава с дългосрочната си подкрепа към родния футбол, като за първи път ще подкрепя националния отбор по футбол на България. Договорът гарантира ексклузивно явяване на всички рекламни и комуникационни носители на генералния партньор в предстоящите квалификационни срещи на българските национали“, съобщи БФС.

„Щастлив съм, че в тези изключително трудни времена и в ситуацията, в която е българският спорт, се намират партньори като efbet, които да помагат дългосрочно, за да се справим заедно в трудностите. Много съм доволен, че партньорството с такава голяма компания продължава в името на спорта“, заяви президентът на БФС Борислав Михайлов.

Договорът дава право на компанията да се нарича „Генерален партньор на българския национален отбор по футбол“, както и да постави своето лого на тренировъчната екипировка на отбора, като това се извършва спрямо регулациите на УЕФА. От своя страна efbet осигурява финансова подкрепа на мъжкия ни национален отбор, което е естествено продължение на традиционната политика на компанията за подкрепа на българския спорт, посочват от футболната централа.

Досега генерален спонсор бе свързаната с Васил Божков компания „Еврофутбол“. Букмейкърът обаче остана без лиценз за извършване на хазартна дейност.

На 8 март на първа инстанция Софийският административен съд потвърди, че дружеството „Еврофутбол“ дължи на държавата 261 млн. лв. такси и 67.7 млн. лв. лихви, защото за срок от пет години е внесло значително по-малко от дължимото по закон. В същото време съдът установи, че законът не е прилаган коректно не само от хазартния оператор, но и от Министерството на финансите, което е допринесло за щетата за бюджета.

„Нормата на Закона за хазарта е прилагана неправилно и от Държавната комисия по хазарта, и от министъра на финансите в продължение на твърде значителен период – повече от 5 години – спрямо обществения интерес и легитимните очаквания на гражданите за законност от държавните органи, включително и от организатора на играта. „И двата държавни органа тълкуват и прилагат превратно нормата, като предоставяща избор на хазартния оператор да организира игрите със залагания върху резултати от спортни състезания и надбягвания с коне и кучета така, че да събира или залозите на участниците или такси и комисионни за участието им в играта“, бе записано в съдебното решение.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране