23.09.2021 | 11:21
Елен Герджиков напуснал Столична община с чувство на облекчение
ГЕРБерът отговори на Бойко Борисов, който се похвали, че е поискал оставката му

Доскорошният председател на Столичния общински съвет (СОС) Елен Герджиков съобщи в социалните медии, че е подал оставка „с чувство на облекчение“.

Съобщението му е направено в сряда вечерта – ден след подадената оставка и след изказването на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че го е направил по негово настояване, защото не реагира на обвиненията срещу столичния кмет Йорданка Фандъкова, че не се справя с работата.

Ето какво написа Елен Герджиков във Фейсбук: „Странно нещо е политическата отговорност – за едни е треска, за други – греда.

Отдавна имам намерение да поема моята. Близките ми, а и кметът, знаят това. Но чувството за морален ангажимент към хора, с които съм работил повече от десет години и с които освен грешки, сме направили и немалко добри за София неща, ме караше да изчаквам по-нормална политическа ситуация.

Така че, макар да не стана по този начин, вчера подадох оставка с чувство на облекчение. Пожелавам успех на всички, които обичат града ни и работят за него.“

В коментар по постове на негови приятели, че уточнява, че са ясни неговите мотиви и тези на Борисов да поиска да напусне СОС. „Първите са че, наред с успехите, имаме явни грешки, а вторите – че не съм достатъчно твърд с опозицията и …“, пише Елен Герджиков.

Борисов нарече Герджиков „градско момче от центъра на София“, което е много възпитано и „оставя общински съветници да си правят кариерата на гърба на ГЕРБ“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране