24.07.2022 | 11:55
Ердоган „побърква“ Байдън заради Русия
Анкара провежда политика, която често е в разрез със Запада

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган „побърква“ американския лидер Джо Байдън, пише The New York Times. Според Майкъл Кроули, авторът на статията, това се дължи на факта, че Анкара често провежда политика, която е в разрез с дневния ред на западните страни и „подлудява администрацията на американския лидер“.

„Ердоган изглежда е в нашия екип, но след това той прави неща, които очевидно не са в полза на Запада“, цитира публикацията бившият офицер от външната служба Елизабет Шакълфорд.

Журналистът припомни редовните предупреждения на Ердоган да наложи вето на присъединяването на Швеция и Финландия към НАТО и пътуването му до Техеран, за да се срещне с руския и иранския лидер Ибрахим Раиси и Владимир Путин.

„Това не само противоречи на антируската политика на Запада, но и разрушава наратива на страните от НАТО за дълбоко изолирани Иран и Русия“, заключава вестникът.

По-рано Ердоган, заедно с президентите на Русия и Иран, участва в тристранна среща на върха за Сирия, която се проведе в Техеран.

 

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране