25.05.2016 | 0:01
Ердоган порица Ципрас, че е без вратовръзка
„Добре, ще си я сложа следващия път”, измъкна се гръцкият премиер

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган строго попита гръцкия премиер Алексис Ципрас защо не си е сложил вратовръзката. Двамата се срещнаха в Истанбул, където се провежда Срещата на високо равнище на ООН по хуманитарните въпроси.

Where is kravat? („Къде ти е вратовръзката?”), попита Едроган на английско-турски още докато двамата си стискаха ръцете: „Нали ти подарих една”?

На предишната им среща турският държавен глава наистина подари на Ципрас една вратовръзка, но пък гръцкият министър-председател е известен с нежеланието си да се облича официално дори на най-престижни форуми.

„Добре, ще си я сложа следващия път”, измъкна се Ципрас.

В продължение на 45 минути двамата обсъждаха наболели въпроси като нарушаването на гръцкото въздушно пространство от турски изтребители над Егейско море и разрешаването на кипърския проблем.

Ердоган не е единственият, който се шегува с дрескода на Ципрас. Преди година и италианският премиер Матео Ренци също подари една връзка на Ципрас, но пък гръцкият министър-председател се е зарекъл да не слага вратовръзка, докато международните кредитори не отпишат напълно външния дълг на Гърция…

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране