20.03.2015 | 0:17
Ето най-идиотските забрани в света
В два града в света на жителите им било забранено да...умират

Вече сме публикували материали за странните и нелепи закони по света, някои от които съществуват и днес. Допълваме своеобразния гид с още 15 идиотски забрани по света и отново ви съветваме внимателно да се запознаете със законите на всяка страна, в която отивате, за да не се окаже, че трябва да си оставите слона на границата.

1. В Лайм Реджис, малко крайбрежно градче в Западен Дорсет, Англия, е забранено да удряте някого с мъртва змиорка. Интересно е, че забраната влиза в сила през 2006 г., когато на среща на местните власти се стига до извода, че това е неуважение към умрялата риба.

2. В Капри, остров, разположен в региона Кампания, Италия, е забранено носенето на джапанки и сандали, които издават „шляпащи“ звуци.

3. В Тушин, Полша, образът на Мечо Пух е забранен на детските площадки. Според местните власти героят е полугол и със съмнителна сексуална ориентация, което го прави твърде неподходящ за децата.

4. Във Виктория, вторият най-гъсто населен район в Австралия, електрическа крушка може да бъде сменена само от лицензиран електричар.

5. За да се спре разпространението на свинския грип през 2009 г., кметът на малко градче във Франция забранява плюенето.

6. За кратко време в андалуския град Ланхарон, Испания, съществува закон, според който на жителите не им е позволено да умрат. Не и докато правителството не купи земя и не изгради ново гробище. Законът е приет с чувство за хумор от страна на гражданите.

7. Изненадващо, но законови забрани за смърт могат да се срещнат и в други страни. В бразилския град Биритиба-Мирим закон против смъртта се приема през 2005 г. Главната причина за това според кмета на града е, че хората там изобщо не се грижат за здравето си, което предразполага към по-висока смъртност и бързо запълване на гробищата. Кметска проницателност.

8. В Северна Корея странните закони са нещо нормално. Един от тях гласи, че на посетители на Пхенян е забранено да използват местната валута.

9. В Монца, Италия, е забранено отглеждането на златна рибка в купа, защото това изкривява представата й за реалността, от което животното страда.

10. В Ливърпул съществува един от най-абсурдните закони в света. Според него, на жените е забранено да ходят голи до кръста, освен ако не продават екзотични риби в магазин. Някои твърдят, че този закон е мит, други – не твърдят нищо.

11. В Мелбърн, Австралия, е забранено на мъжете да се обличат като жени. Според по-стар закон, отново в Мелбърн, е забранено мъже да се появяват на публично място в рокля без презрамки.

12. Ако имате път към Гренвил, Франция, не забравяйте да оставите слона си вкъщи или поне не го водете на плажа, защото от 2009 г. това е незаконно. Забраната е реакция срещу цирковете, чиито слонове оаквали целия плажен терен.

13. В Торино, Италия, е противозаконно да извеждаш кучето си по-малко от три пъти на ден.

14. На жените от някои мюсюлмански държави не е позволено да правят много неща – да шофират, да гласуват, да четат модни списания, но в Джеда, Саудитска Арабия, на жените е забранено дори да плуват в хотелските басейни, както и да използват СПА услуги.

15. В Англия трябва много да внимавате как се отнасяте към сьомгата. Според закона за отношението към нея, от 1986 г. „боравенето“ със сьомга в подозрителни обстоятелства е подсъдимо.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране