13.11.2021 | 20:16
Фейк новини за COVID-19 ще се наказват с 3 месеца затвор в Гърция
Меркел се разтревожи от резкия ръст на заразените в Германия

Разпространяването на фалшиви новини за корона вируса ще се наказват с ефективен затвор в Гърция, съобщи РИА Новости. Поправката бе гласувана от управляващата партия „Нова демокрация“. До три месеца затвор предвиждат публикации, които „могат да предизвикат безпокойство и страх сред гражданите или да разколебаят обществото в националната икономика, отбранителната способност и здравеопазването“.

Гърция въвежда и допълнителни мерки заради поредния скок на новите случаи на коронавирус. Властите затягат и контрола на достъпа до обществени места със зелени сертификати, но са категорични, че не се налага локдаун, предаде БНР.

От днес в магазините за хранителни стоки се допускат ограничен брой клиенти – по един на 9 кв. м търговска площ. Образуваха се опашки. Мярката беше въведена по настояване на лекарите, които определиха търговските обекти като огнища на разпространение на вируса.

Във всички останали търговски обекти неваксинираните влизат само след представяне на отрицателен антигенен тест.

В ресторанти, кафенета и барове на входа се извършва проверка на здравния статус на всеки клиент. Децата над 4-годишна възраст също представят отрицателен резултат преди да посетят с родителите ресторант.
Антигенните тестове могат да се направят във всяка аптека срещу 8 евро. От днес удължиха с още две седмици ограниченията за влизане в Гърция. На сухопътните граници се тестват всички, които влизат в страната.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране