12.12.2015 | 0:01
Феновете на ЦСКА удивиха света
Редица световни медии хвалят хореографията на "армейците" от мача със Созопол

Феновете на ЦСКА удивиха с хореографията в 1/4-финала със Созопол (3:0). Ултрасите от Сектор „Г“ направиха голямо шоу с тематика „Междузвездни войни“, а представянето им идва няколко дни преди премиерата на седмия филм от сагата. Именно това превърна хореографията в истинска сензация, като всички най-големи сайтове за развлечения и спорт показват видео и снимки от шоуто на ст. „Българска армия“.

„Феновете на ЦСКА създадоха неповторима обстановка. Те пресъздадоха от трибуните атмосферата от едноименния филм „Междузвездни войни“, отбелязва най-големият спортен вестник в света „Гадзета дело Спорт“.

„След една седмица излиза новата част от филма, но ако си мислите, че сте големи фенове на сагата на Джордж Лукас, то си нямате представа колко е популярен този филм в България. По време на 1/4-финалния двубой за Купата на България между ЦСКА и Созопол феновете издигнаха огромен транспарант с лика на Дарт Вейдър и бяха издигнати хиляди маски на войниците на империята. Химнът на агитката пък беше изпят с мелодията на филма“, написа гигантът Евроспорт.

„ЦСКА победи Созопол с впечатляващ резултат, но не по-малко интересна беше хореографията, която показаха феновете по трибуните. Феновете показаха, че са големи привърженици на „Междузвездни войни“, написа британският сайт bleacherreport.com.

Страницата „Спортната Библия“ (The Sport Bible), която има над 7 млн. последователи във фейсбук, също направи репортаж. На сайта й също бе поместен пространен материал. „Феновете на ЦСКА с епичен плакат и скандиране на тема „Междузвездни войни“ по време на мач“, е заглавието на статията. „Силата е силна в София“, обобщава изданието.

„Прекрасна игра от нашите футболисти, направихме добри неща и заслужено победихме. Не съм се съмнявал в крайния победител в мача. Момчетата бяха перфектни, ние бяхме разучили отбора на Созопол добре. Имаше по-сериозни мачове от този, надявам се да продължаваме в тази посока. ЦСКА се намира сред 4-те най-силни отбора за Купата на България“, сподели треньорът на ЦСКА Христо Янев.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране