13.05.2015 | 16:08
Фирма от Бургас става собственик на TV7 и News7
Приходите на "Праймедия" са едва 7000 лв. през 2013 г.

За това, че в собствеността на TV7 и News7 е възможно скоро да настъпят промени, отдавна се говори на медийния пазар. И двата канала са свързвани с Цветан Василев, чиято Корпоративна търговска банка (КТБ) фалира.  Вече близо месец на пазара се коментира, че бъдещ собственик на телевизията ще бъде гръцкият бизнесмен Янис Карагиоргис. Той е бил представен и на част от екипа на TV7. Гръцки медии свързват Карагиоргис с приближения до Владимир Путин руски олигарх Константин Малофеев. Сега в Търговския регистър се чете друга промяна.

На 12 май в регистъра е подадено заявление от адвокат Ивайло Боев, с което се искат промени в партидата на „ТВ Седем“ ЕАД. Като едноличен собственик на дружеството е посочена бургаската „Праймедия“ на Асен Денков Асенов, който става представител на дружеството и член на Съвета на директорите заедно с Явор Цеков и Николай Малинов. Заявлението все още не е вписано в регистъра.

На същата дата и от същия адвокат е подадено сходно заявление, но за „Балкан българска телевизия“ (News7), като единствената разлика е, че в Съвета на директорите се иска вписване не на Явор Цеков, а на американския гражданин Джон Ханик. За едноличен собственик отново е посочена фирмата на Асенов „Праймедия“. Длъжностното лице по вписванията обаче отказва да направи вписването, като се мотивира, че не са изпълнени изисквания на Търговския закон. Проблемът е, че при представената от адвокат Боев книга на акционерите на дружеството става ясно, че е имало прехвърляне на акциите, което е трябвало да се впише в регистъра предварително.

Ако документите за TV7 са идентични като тези за News7, може да се предположи, че и тяхното вписване ще бъде отказано.  Според последните налични финансови данни бизнесът на „Праймедия“ е повече от символичен – приходите за 2013 г. са едва 7 хил. лв., а предходната година са 121 хил. лв.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране