24.03.2023 | 17:01
Французи забъркаха България в скандала на годината
Разследват над 180 тенисисти, продали повече от 370 мача

Френският вестник „Екип“ гръмна със материал, който може да взриви тенис обществеността и у нас. Един от най-големите скандали в историята на този спорт вече се разследва. Над 376 мача, в периода от 2014 до 2018 г., са под наблюдение на властите за уреждане на резултатите им. В тях участвали 182 тенисисти. Двама от тях вече бяха отстранени през декември – французите Мик Лескур и Жил Окала, за които беше доказано, че са част от сенчестата мрежа.

Основният човек, около когото се завързва скандалът, е Григор Саркисян (32 г.), който се свързва с арменската мафия и се твърди, че уговорките са минавали през него.

Тенисистите, които са „уличени“, са под 200-то място в списъка на ATP, тъй като са по-лесни за манипулиране поради липса на пари. Освен това страните, споменати с уредени мачове или дори турнири, са Белгия, Франция, Германия, Словакия, България и САЩ, твърди френското издание.

Дори се появиха публично част от „тарифите“. Заподозрените в тази афера са получавали 400 евро за загубен мач на сингъл и 2000 евро за загубен мач на двойки. Твърди се, че през тези споразумения са завъртяни общо около осем милиона евро.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране