08.07.2015 | 10:47
Гърците не позволяват да потъпкват националното им достойнство
Това, че ние нямаме такова достойнство, не означава, че трябва да го отричаме, заяви Татяна Дончева

„Гърците са народ, който не позволява да потъпкват националното му достойнство. Това, че ние нямаме такова достойнство, не означава, че трябва да го отричаме“. Това каза в сутрешния блок на БНТ лидерът на „Движение 21“ Татяна Дончева.

„Ние сме една от зле третираните членки на Европейския съюз. Нашата държавна позиция от много години е да се слагаме и да печелим благоволение затова, че сме на позицията на силните играчи в ЕС. Трябва да спрем да подадакваме (казваме „да“ – б.р.) на Меркел и Юнкер, Борисов само да се прегръща с Меркел и да мислим, че по този начин ще цъфнем и ще вържем. Ще цъфнем като налъмите“, заяви Дончева.

По думите й събитията в Гърция не могат да бъдат просто обяснени. „Гърците искаха да покажат, че трябва да стане ясно кой е взел дълговете и в чии джобове са отишли милиардите, защото те не са отишли в джобовете на обикновените гърци“, подчерта Дончева. Тя коментира, че в цялата тази ситуация има няколко големи риска. Основният се крие неспособността на европейските чиновници да решат казус, който главно те са създали. Не можеш да наливаш пари в длъжник, който не си погасява задълженията.

„Така само го правиш още свръхзадлъжнял и неспособен да плаща. Според Дончева тези пари не са дадени за по-високи пенсии и заплати в Гърция, а за проекти, парите от които после са се върнали в западноевропейските фирми. Европейците сериозно подценяват гръцкия народ. Тези хора имат национално самочувствие и национално достойнство. Смятам, че САЩ няма да рискуват южния фланг на НАТО и ще продължат да натискат за редукция на лихвите и разумен план за плащане, който може да бъде изпълняван. От гръцкия референдум стана ясно, че Европа не може да продължи да бъде управлявана така – с надменно отношение на Северна към Южна Европа и насочване на инвестициите към Северна Европа“, завърши Татяна Дончева.

3 коментара

  1. зрителка каза:

    Гърците имат самочувствие имат и велика история, от която се чувстват велика нация, въпреки малките размери на страната и макото население. И високомерните западняци са сбъркали адреса, няма да могат да се подиграват с тях, както правят с нас

  2. мистър Сенко каза:

    И още нещо,с такива изказвания ,Татяно,няма кой да ти гласува за движенийцето!!!

  3. мистър Сенко каза:

    Татяно,няма ли кой да ти каже ,че си изкукала от тази“пустота в леглото“.Не обиждай българския народ !А що се отнася до гърците, които са египетски цигани,изгонени от фараоните, са въздух под налягане.Какво самочувствие ,какви 5 лева.!!!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране