05.11.2021 | 12:23
Гърция анулира всички зелени сертификати от България
Фалшивите български COVID документи вървят срещу 300 евро
Фалшивите български COVID документи вървят срещу 300 евро. За такава схема разказва репортаж на гръцката държавна телевизия ЕРТ. Според думите на човек, който е вероятен посредник, в южната ни съседка, може би, са разпространени хиляди фалшиви здравни паспорти, отпечатани в България.

Оперативният представител на престъпната група, с когото разговаря журналистката, потвърждава пред камерата на ЕРТ слуховете, че срещу 300 евро желаещите могат да придобият такъв сертификат от България, без да се ваксинират. В рамките на 15 минути обяснява каква е цялата схема и как се случва всичко.

Към момента по случая няма посочена конкретика, не са ясни и имената на издавалите фалшивите зелени сертификати. Има само свидетелско показание на човека, казващ, че е един от хората, убеждавали гръцки граждани, че може да се издаде такъв сертификат. Той уреждал пътуването до България.

„Аз не издавам сертификати директно. Става дума за трафик от България. Отиваш там, дават ти сертификат, проверяваш името си и го подготвят. Виждаш дали всичко е наред, плащаш и си тръгваш. От мига, в който отиваш, за 15 минути си готов. Струва 300 евро. Аз знам за над 100 сертификата за три месеца. Каналът е български, просто тук имат хора, които ги познавам, аз ги изпращам в София. Мисля, че са хиляди издадените сертификати в България”, съобщи още Нова телевизия за твърдението на мъжа..

Българската прокуратура, заедно с държавното обвинение в Гърция, са започнали издирвателни действия след изнесените твърдения в репортажа.

1 коментар

  1. Георги каза:

    Оправете си сайта са мобилна визуализация!!!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране