31.01.2024 | 13:34
Георги Георгиев: Кирил Петков ми показа среден пръст, а после вкара два удара в гърдите на депутата Александър Дунчев
Лена Борислава крещеше, че Делян Пеевски е чист (ВИДЕО)

Гърми невероятен скандал! Сюжет от мутренски екшън се е разиграл в кабинета на бившия министър-председател на България Кирил Петков в началото на 2022 г., пред очите поне половин дузина свидетели, сред които Лена Бориславова, служители на Министерски съвет, както и гардове от НСО.

Срамната история разказа лидерът на „Боец“ Георги Георгиев. Случката е от февруари 2022 г., малко след като правителството „Петков“ встъпва на власт.

При една от срещите си с Кирил Петков в кабинета му в Министерски съвет, Георгиев предоставил на тогавашния премиер документи срещу Иван Гешев, тъй като в онзи момент голямата битка беше отстраняването на бившия главен прокурор.

„Казах му – ето, с тези разкрития Гешев може да бъде отстранен. Кирил Петков каза: „Не ме интересува!“. Как не те интересува, Кириле? Та нали цялата ни битка още от 2019 година, през протестите от лятото на 2020 години това бяха исканията ни – оставка на Борисов и оставка на Гешев. Кирил ме погледна и каза: „Вие на протестите постигнахте това!“, и показа среден пръст“, заяви Георгиев пред „Свободна Европа“.

Свидетели на това са били тогавашният началник на кабинета на Петков – Лена Бориславова, както и двама от съветници му.

„Реагирах остро, Кирил скочи, казах му, че не ме впечатлява нито със заплахи, нито с обиди, и да си седне на мястото. В този момент скочи Лена Бориславова: „Ти си лъжец, бе! „Боец“ сте лъжци, Пеевски е чист, срещу Пеевски няма нищо. Това са лъжи и фантасмагории, които представяте във вашите сигнали“, продължи Георгиев.

За какво е реакцията на Бориславова?

В края на ноември 2021 г., когато кабинетът „Петков“ идва на власт, „Боец“ внася поредица от сигнали до НАП и прокуратурата за „Барселонагейт“, както и срещу Пеевски за продажбата на негови имоти, за да се освободи от санкциите „Магнитски“.

Когато става дума за Пеевски – НАП прави бърза проверка. По-малко от месец по-късно Румен Спецов уведомява „Боец“, че очаквано проверката не е показала никакви закононарушения. След което от сдружението поискаха оставката на шефа на Национална агенция „Приходи“, за който, както е известно, я поема всеки път, когато „Промяната“ е на власт, а Асен Василев – министър на финансите.

Всичко от гореизброеното е тема на разговор между Георгиев и Кирил Петков по време на официална среща помежду им в Министерски съвет, през февруари 2022 г. Тя приключва след нервните крясъци на Бориславова в защита на Пеевски, но истинският екшън се разиграва след това.

„Станах и си тръгнах. НСО казаха, че Александър Дунчев (бившия депутат от „Промяната“, който напусна формацията през пролетта на 2023 г., след като го предадоха в екокаузите му – б.р.) чака за среща. Кирил каза: „Още един боец сега тук ще ми вдига революции. Сашо влезе. Когато бях на вратата, той сядаше на моето място. В този момент Петков скочи да бие Дунчев, с два удара в гърдите го свлече и той падна на стола – в кабинета на министър председателя. Видях срама в очите на хората от НСО, вкараха ме в асаньора и напусках тази среща“, завърши Георгиев с подробностите за срамните събития в Министерски съвет.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране