13.02.2024 | 21:03
Георги Марков пред „Маgyar Nemzet“: Намесата на Сорос в Киев доведе до войната с Русия
През 1993 г. милиардерът казва, че Русия трябва да бъде унищожена

Бившият конституционен съдия и екс депутат Георги Марков даде обширно интервю пред унгарския всекидневник „Маgyar Nemzet“. 

В интервюто със заглавие: „Георги Марков: Намесата на Сорос в Киев доведе до войната с Русия„, българинът, който от години живее в Унгария разказва как през далечната 1993 г. Сорос публично казва, че Русия трябва да се унищожи, но проблемът е, че Западните общества не искат да виждат децата си в ковчези.

Затова НАТО трябва да се разширява на Изток, та да мрат нашите деца, казва Марков и добавя: Всъщност, Сорос направи Майдана в Киев през 2014 г. и още тогава Украйна загуби Крим.

Ето какво сподели Марков за интервюто си в унгарското издание пред Епицентър.бг

„За мен бе чест, че ме поканиха лично в редакцията, направиха ми актуална снимка и материала излезе на цяла страница в понеделник, когато се купува най-много, на книжен носител“, заяви Марков.

И добави: „Интервюто започва с въпроса защо България се опита да санкционира Унгария с повишаване на газовите такси. Отговорих, че това е по идеолигически причини. България се управлява не суверенно, а чрез марионетни правителство под контрола на Сорос и Националния демократически институт на САЩ, който финансира „Америка за България“ и чийто представители са в кабинета. Оттук те изпитват омраза към Орбан и са в общия хор на Сорос срещу него, дори медиите, близки до управлявашите наричат с обидни думи унгарския премиер / бел.ред. Весела Чернева го оприличи на животно/. Затова под американска диктовка бе направен опит чрез тези такси да бъде икономически затруднена Унгария. Сагата завърши с хепи енд по две причини. Първо управляващите се уплашиха от изявлението на външния министър Сиярто, че Унгария може да ни наложи вето за Шенген. Второ намеси се лично Борисов, който е приятел с Орбан от 15 години и се чуват редовно, като го увери, че България ще се коригира и отмени безобразието“.

„В интервюто коментирах и Евроизборите, като заявих, че промяната ще е колосална и по-голяма от тази през 1989 г.,която засегна само соц.лагера. Казах, че първата лястовица на тази промяна е Виктор Орбан, който в речта си в Трансилвания през 2014 г. заяви, че ще прави НЕЛИБЕРАЛНА демокрация, а 2015 г. нарече мигрантската вълна „троянски кон на тероризма“, посочи той и поясни:

„Орбан на дело за 10 години показа, че на практика нелибералната демокрация може да е успешна и направи страната си сигурна за живеене, страна, в която ислямисти не тежат глави на учители и свещенници, не убиват в гръб мигранти и не изнасилват малолетни като на Запад.

Политиката на Виктор се оказа заразна – кой е мислил, че Мелони ще е премиер на Италия, че Вилдерс ще спечели изборите в Холандия, че „Актернатива за Германия“ ще е вече втора политическа сила в страната и ще спечели септември изборите в Саксония, Тюрингия и Бранденбург. Унгарецът стана любимец на Тръмп, който го покани в Тексас да открие форума на Републиканците – СРАС, а сега за трети път този форум ще се проведе в Будапеща с модератор Орбан“.

„Пред „Маgyar Nemzet“ заявих, че Конституционните промени в България са целта на ПП-ДБ, за да да овладеят прокуратурата като бухалка срещу патриотичните лидери. Давам пример с разправата с Тръмп, сега преди изборите с Льо Пен и Салвини. Казвам и за ареста на Борисов.

Разказвам за популярността на Орбан в България, която почуствах и в обиколките си из страната и ако той обяви че ще говори в София на площада може стотици хиляди спонтанно да дойдат да го слушат.

Като дългогодишен спортен деятел, изразих и възхищение от спортната инфраструктура на Унгария, която е готова за Олимпиада, както и притеснение, че заради опасност от тероризъм Париж ще прави Олимпиада под дулата на автомати и бронетранспортьори“, разказва още Марков.

___

Маgyar Nemzet /в превод „Унгарска нация“/ е най четения всекидневен вестник в Унгария. Подчертано консервативен и считан близък до премиера Орбан.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране