20.06.2021 | 12:13
Германия тресна Португалия с 4:2
“Маншафтът” постигна първа победа на форума, след като във вторник  загуби с 0:1 от Франция

След дълги месеци на неубедителни изяви германският национален тим най-накрая напомни за силните си дни, разбивайки актуалния еврошампион Португалия с 4:2 във втората си среща от група F на 16-ото първенство на Стария континент. “Маншафтът” постигна първа победа на форума, след като във вторник  загуби с 0:1 от Франция.

На “Алианц Арена” в Мюнхен Кристиано Роналдо (15) изведе иберийците напред, но още до почивката Бундестимът обърна бълзо мача след два автогола – на Рубен Диаш (35) и на Рафаел Герейро (39). Кай Хавертц (51) и блестящият днес Робин Госен (60) покачиха на 4:1 и спорът изглеждаше решен. Все пак съперникът не се беше отказал и в и след центриране на Роналдо Диого Жота (70) се разписа за 2:4, а до края веднъж и гредата спаси Мануел Нойер.

Въпреки загубата, Роналдо подобри 2 рекорда – вече има 12 гола в 5-те еврофинали, в които е взел участие, и стана първият футболист, отбелязъл 3 или повече гола на 3 европейски първенства. След мача 35-годишният португалец демонстрира перфектно тяло, като напусна терена само по гащета.

“Започнахме добре, с правилна организация, стараехме се да атакувахме и си подавахме добре. Използвахме успешно контраатаките, което знаехме, че може да създаде проблеми на съперника. Германия бе по-добрият отбор тази вечер, но и ние имахме своите шансове. Имахме възможност да удвоим преднината си след една контраатака, а тогава мачът можеше да се развие по друг начин”, коментира треньорът на Португалия Фернандо Сантош.

“На полувремето опитах да променя нещата, но получихме трети, а след това и четвърти гол. Това ни разтресе, но въпреки това опитахме да реагираме. Успяхме да вкараме втори гол, ударихме и една греда, а имахме и още една-две възможности. Германия обаче също създаде доста положения. Победата им е напълно заслужена”, призна португалският селекционер.

В „групата на смъртта“ води световният шампион Франция с 4 т., пред Германия и Португалия по 3, и Унгария с 1 т.  В сряда от 22.00 ч. са решителните двубои Германия – Унгария в Мюнхен и Португалия – Франция в Будапеща.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране