30.07.2016 | 19:00
Германско списание за Ердоган: Става дума за наденицата му, която се бунтува
Тази обложка на "Титаник" ще предизвика бурната реакция на турския „султан“

Германското сатирично списание „Титаник“ публикува на обложката на своя най-нов брой снимка на турския президент Реджеп Ердоган с разкопчан дюкян, от който се подава пържена наденичка.

Заглавието гласи: „Ердоган под стрес: неговият пенис също се бунтува“. В крайна сметка за Ердоган, както казват немците, „става дума за наденица“, защото турският президент се е оказал пред важен избор. Немската поговорка „Es geht um die Wurst“ /буквално: „става дума за наденицата“/ означава необходимост да се вземе важно решение на принципа всичко или нищо. Тя е свързана с традициите от 19 и 20 век, когато по време на народни празненства наградата за победа в различни състезания е пръчка наденица.

Не трябва дори да имаме и най-малкото съмнение, че тази обложка ще предизвика бурната реакция на турския „султан“. Списанието възнамерява да превърне този негатив в своя полза. „Купувайте бързо, докато канцлерът Тайип Меркел не е забранила „Титаник“, пише редакцията в своя Туитър.

Адвокатът в областта на медийното право Йонас Кал смята, че обложката на „Титаник“ не може да се разглежда като обида. Тя не излиза извън рамките на свободата на словото и изкуството, защото „редакцията е допълнила обложката с различни изявления и декларации“, обясняващи нейната гледна точка, уточни юристът.

Според него обложката е ориентирана към политическото положение, създало се в Турция след неуспешния опит за военен преврат от нощта на 15 срещу 16 юли.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране