01.09.2023 | 11:58
Гришо премина и през Мъри, чака го Зверев
Най-добрият ни тенисист отвя с 3:0 сета бившия №1 в света - 6:3, 6:4, 6:1

Григор Димитров изигра нов страхотен мач и се класира за третия кръг на US Open. Най-добрият ни тенисист отвя с 3:0 сета бившия №1 в света Анди Мъри – 6:3, 6:4, 6:1. Мачът на Гришо продължи 2 часа и 48 минути.

Гришо и 36-годишният Мъри, който е трикратен шампион от турнири от Шлема, играха на централния корт „Артър Аш“ – който е най-големият тенис стадион в света с капацитет за 23 771 зрители.

Димитров поведе с 2:0 в първия сет, но допусна изравняване за 2:2. След 3:3 Гришо спечели три поредни гейма и взе първия сет с 6:3. Нашето момче проби още в първия гейм на втория сет и запази преднината си, за да спечели с 6:4. В третия сет Димитров продължи да доминира и победи с убедителното 6:1.
Димитров се класира за първи път за третия кръг на US Open от 2019 година, когатостигна до полуфиналите.

Припомняме, че българинът записа впечатляваща победа на старта след първия си обрат от 0:2 сета в турнир от Големия шлем, eлиминирайки словака Алекс Молчан с 3:2 (6:7 (9:11), 6:7 (5:7), 6:1, 7:5, 7:6 (11:9)).
Това беше 12-ият мач между Григор и Мъри. Ветеранът води на българина с 8:4 победи. Най-паметният им дуел беше 1/4-финалът от „Уимбълдън“ през 2014 г. Той бе спечелен от Григор с 6:1, 7:6(4), 6:2, докато шотландецът бе действащ шампион.

Анди Мъри триумфира на US Open през 2012 г., което беше първата му титла от Големия шлем. Тази вечер обаче ветеранът, който в последните години играе с изкуствена тазобедрена става, нямаше особени шансове срещу намиращия се в добра форма Григор Димитров.

„Мина известно време, откакто съм играл на този корт. Много съм щастлив от представянето си днес. Честно казано, очаквах пет сета. Опитвах се постоянно да си напомням, че ме чака дълъг мач“, бяха първите думи на Григор след победата. „Със сигурност първият сет бе решаващ. Знаехме какво да очакваме един от друг, играли сме много пъти. Той е голям боец и невероятен човек“, допълни той, след което бе попитан за отношенията си с Мъри, с когото са добри приятели.

„Между нас няма тайни. В отлични отношенията сме. И двамата се наслаждаваме на този етап от кариерите си. Анди успя да се завърне след тежка контузия. Гледаме мач за мач. Надявам се да градим върху тези резултати. Имам страхотни спомени от 2019 г. Ще се радвам да ги повтаря, а защо не и да стигна по-далече“, каза още Григор, който ще играе в третия кръг срещу друг неудобен съперник – Александър Зверев (Гер, №12), срещу когото има само 1 победа и 5 загуби.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране