27.05.2021 | 10:56
Хаджигенов: Подслушвани са 82- ма политици и протестиращи
Имало е подслушване по време на протестите през 2020-та и през април тази година

Подслушвани са не 32-ма, а 82-ма политици и протестиращи от тайните служби. Това съобщи адвокат Николай Хаджигенов от „Изправи се! Мутри вън!“ пред Нова телевизия.

По думите му подслушването е станало на два етапа. Единият е бил по време на протестите срещу управлението на Бойко Борисов, а другият е бил по време на предизборната кампания за парламентарните избори на 4 април.

Като се съберат двата списъка, броят на подслушваните става 82, обясни Николай Хаджигенов.

Служебният премиер Стефан Янев и вицепремиерът и вътрешен министър Бойко Рашков потвърдиха преди дни, че са били подслушвани. Подслушването е осъществявано от ДАНС и Държавна агенция „Технически операции“.

В сряда беше сменен шефът на ДАНС Димитър Георгиев и на негово място бе назначен Пламен Тончев.

Николай Хаджигенов предположи, че най-вероятно Специализираният наказателен съд е разписал всички разрешения за подслушване на политици и протестиращи.

Тома Биков от ГЕРБ разви тезата, че не трябва да се обръща внимание на това какво говорят Николай Хаджигенов и Атанас Атанасов от „Демократична България“ за подслушването.

Премиерът Стефан Янев и вътрешният министър Бойко Рашков веднага трябва да излязат с доказателства за своите твърдение, че са подслушвани, каза Тома Биков пред Нова телевизия.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране