27.09.2023 | 9:30
Хекимян е венецът на битката на ГЕРБ срещу журналистиката (видео)
Бойко Борисов и на ГЕРБ искат да си измият ръцете от битката за столицата

Издигането на Антон Хекимян от ГЕРБ за кмет на София е опит на Бойко Борисов и на ГЕРБ да си измият ръцете от битката за столицата, а специално на лидера на партията – и от поемане на лична отговорност. Това заяви журналистът Петко Георгиев в предаването „(О)позиция“ на „Сега“. Според него тази кандидатура е опит да се минимизират рисковете от една евентуална загуба“, коментира той.

Георгиев коментира още, че скокът на Хекимян в политиката е поредното доказателство за съществуването на нерегламентирани контакти между политици и медии. „Това е ярка демонстрация, която досега по един или друг начин винаги е била отричана. Без съмнение, общият имидж на журналистиката в България търпи щета“, смята още той. Според него обаче на журналистите не може да бъде приписана колективна вина и отговорност за действията на част от тях, а това е част от дългогодишния опит на ГЕРБ да обезличи журналистите.

Според него е притеснителен опитът на ГEРБ да представят номинацията на Хекимян като гражданска. „Зад една гражданска номинации стоят сдружения, съюзи, граждански движения и т.н. В случая по желание на управляващия в ГЕРБ един шеф на новини се представя за кандидат на кмет. Как това нещо може да се пакетира като гражданска квота и номинация?“, пита журналистът.

Петко Геогиев коментира, че Хекимян в никакъв случай не може да се определи като изявен критик на ГЕРБ и персонално на Борисов или пък да се каже, че bTV като цяло да имат изявена позиция анти-ГЕРБ или анти-Борисов. „Мисля, че заради останалите новинари в bTV не би било справедливо с номинацията на Хекимян да обясним със задна дата, че цялата новинарска линия на телевизията е била в подкрепа на Бойко Борисов. Сигурен съм, че колегите в bTV сега ще бъдат сто пъти по-внимателни от когато и да било“, смята още Георгиев.

 

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране