15.12.2016 | 20:10
Хората на Кунева и патриотите се изпокараха заради мандата на реформаторите
Не може Димитър Делчев да ми дава оценка на мен, заяви Валери Симеонов

ДБГ и ПФ се изпокараха заради мандата, който получиха реформаторите, и напъните им да съставят правителство. Димитър Делчев заплаши, че партията му няма да подкрепи съставянето на кабинет в рамките на този парламент, ако следващия вторник правната комисия в НС не одобри антикорупционния закон на Меглена Кунева. Припомняме, че в сряда по предложение на ДПС, БСП и ПФ проектът отпадна и няма да се гледа в този парламент.

„Ще заявим категоричната си позиция пред колегите от ПФ. Те или са част от прокорупционното мнозинство в рамките на този парламент, или ще са част от реформаторското мнозинство“, заяви пред журналисти Делчев. Ако желанието не бъде уважено, няма реформаторско мнозинство и затова няма смисъл да се правят опити за съставянето на кабинет, категоричен е Делчев. За ДБГ било неясно извъртането на позицията на патриотите, но хората на Кунева се надяват те да  преосмислят позицията си.

Не може Димитър Делчев да ми дава оценка на мен, нито ми е на годините, нито ми е на отговорността, нито ми е на позицията на председателя на една немалка политическа група в парламента, отговори на обвиненията съпредседателят на ПГ на ПФ Валери Симеонов. „Делчев да даде оценка на себе си, на своята работа до момента и на своята политическа сила. Има ли такава или няма, има ли политическа сила РБ или няма“, заяде се той. „Ако им подкрепиш закона – си за корупцията, ако не им го подкрепиш – пак си за корупцията. Е, браво. Да живее логиката и здравия разум“, коментира Симеонов.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране