19.03.2024 | 10:59
Христо Иванов на финала на преговорите: Към момента няма съгласие за кабинет
Какво му е толкова важното на Тагарев, че един Тагарев да ни прати на избори?

Малко преди 10 часа започна последният кръг от преговори между ГЕРБ-СДС и ППДБ в опит за съставяне на коалиционно управление. Към 9 часа тази сутрин само един от съпредседателите на „Демократична България“ Христо Иванов бе пристигнал в парламента за преговорите за съставяне на кабинет между двете основни политически сили ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. Няма никакви новини. Обсъждаме всичко, в момента нищо не мога да съобщя. Надявам се да продължат обсъжданията, но към момента нищо не можем да съобщим. Надявам се днес да сме реалисти“, бе лаконичен пред журналисти той.

От думите му стана ясно, че на срещата снощи, продължила до 21 часа, не е постигнато съгласие. След него пристигна Делян Добрев от ГЕРБ, който не е част от преговорния екип, но сподели, че не е оптимист да се намери решение и да не се отива на избори. Добрев коментира спора за министъра на отбраната Тодор Тагарев дали запази поста си, но по думите му „не си заслужава заради министъра да не се стигне до разбирателство“.

Въпросът ще има ли правителство все още няма отговор – ясно е само, че на този етап няма разбирателство за министерските постове в евентуален кабинет. Днес в 12 часа се очаква Мария Габриел да отиде с мандата при президента Румен Радев. Това е поставеният последен срок от ГЕРБ за преговори за съставяне на правителство.

Какво му е толкова важното на Тагарев, че един Тагарев да ни прати на избори?, чуди се Делян Добрев

„Не съм голям оптимист. Не разбирам какво му е толкова важното на Тагерев, че един Тагарев да ни прати на избори“, това заяви депутатът от ГЕРБ-СДС Делян Добрев на влизане в Народното събрание часове преди да има развръзка на политическия възел. До обяд трябва да бъдат финализирани преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране