21.08.2015 | 0:01
Иманяри откриха влак с 300 тона нацистко злато
Поляците искат 10 процента от богатството

Двама поляци твърдят, че са намерили в Долна Силезия отдавна изчезнал влак, натоварен с нацистко злато през 1945 г., съобщи Би Би Си. Точното местоположение на бронираните вагони обаче ще бъде разкрито само в случай, че властите обещаят да дадат 10% от стойността на находките вътре на откривателите му.

Предполага се, че влакът е превозвал около 300 тона злато. Представители на местните медии са се свързали с двамата късметлии от град Валбжих, които са им предоставили копие на писмото с исканията им, изпратено до полските власти. Градската администрация потвърди, че към тях се е обърнала юридическа фирма, която представлява двамата поляци, и е изложила исканията им.

В същото време търсачи на съкровища от американския щат Флорида открили на място на корабокрушения на испански галеони златни монети на обща стойност 4.5 млн долара. Предполага се, че на борда им са се намирали скъпоценности, чиято обща стойност по съвременни оценки възлизала на 400 млн. долара. Гмуркачите от кораба „Капитана“ са го открили още на 30 юли, обаче съобщиха за находката едва в сряда. Тя има особено значение, тъй като е намерена само седмица след като се навършиха 300 години от крушението на испанския флот край Флорида. Златото вероятно е било на борда на някой от 11 галеона, отплавали от Хавана за Испания на 24 юли 1715 г. В резултат на бурята седмица по-късно корабите са потънали, загинали са над 1000 души.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране