14.01.2022 | 11:43
Ивайло Мирчев: И господин Цацаров, и господин Гешев са слуги на мафията
Депутатът очаква главният прокурор да прояви мъжество и да си подаде оставката
Наистина бих призовал главния прокурор да подаде оставка, вместо да дава оценки, подчерта народният представител. Очаквам поне веднъж в своето управление главният прокурор да прояви мъжество и да си подаде оставката. Това заяви депутатът Ивайло Мирчев.

Така се прави, така е редно, той е загубил доверието на абсолютно всички, допълни той. На страната, по мнението му, е нужен нов главен прокурор и да се направят такива законови изменения, че да не се допусне появата на новите Цацаров и Гешев. Новият главен прокурор не трябва да дерибейства, смята Мирчев, а за оставката на Сотир Цацаров смята, че това е бягство от отговорност. И господин Цацаров, и господин Гешев са слуги на мафията, категоричен бе депутатът.

Ивайло Мирчев от „Демократична България“ намира за странна позицията на прокуратурата. В кулоарите на парламента пред журналисти той припомни позицията на главния прокурор Иван Гешев от 2019 г., че не му харесва разделението на властите.

Мирчев отново защити необходимостта от реформа на прокуратурата, а днешният призив на управляващата коалиция – декларацията, прочетена от парламентарната трибуна – бил нормален.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране