08.06.2021 | 11:23
Кадър на ДПС кацна в борда на „Автомагистрали“
Десислава Христова бе кандидат за депутат от движението през 2017 г.

Изпълнителният директор на държавното дружество „Автомагистрали“ Стоян Беличев е освободен от поста си от новия служебен министър Виолета Комитова.

В новия борд е назначена Десислава Христова. Тя е кадър на ДПС – била е член на Обществения съвет към софийската структура и кандидат за депутат през 2017 г. През 2019 г. е назначена в борда на „Автомагистрали“ с протекциите на почетния председател Ахмед Доган, комуто пише „писма“ покрай скандала с Лютви Местан“. По-късно е уволнена след като в медиите се появява запис с нейния глас, в който се говори за корупция и уреждане на търгове.

Интересното е, че вчера оставка от поста зам.-министър подаде нейният мъж Тодор Стоянов. Официалната причината – участвал в протести пред ДАНС заради незаконното подслушване.

Предполага се, че МРРБ е решило да смени целия борд на компанията. Освен Христова в новия борд ще влязат и Валери Вълков – бивш изпълнителен директор на „Автомагистрали“, който вероятно ще бъде и новият изпълнителен директор сега, и Иван Станчев – ръководител отдел свлачища в „Автомагистрали“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране