15.02.2024 | 10:00
Как държавата помага на децата на удушения Пейо Пеев
Децата са в спокойна среда при родителите на Пейо

Децата на убития Пейо Пеев са в спокойна среда при близки роднини и се чувстват много добре. Това каза социалният министър Иванка Шалапатова в „Тази сутрин“ по бТВ, след като водещата Мария Цънцарова я пита каква грижа оказва държавата на двете деца, чиито майка и баба убиха един от бащите.

„Не се предвижда промяна на мярката. На този етап не мога да коментирам нищо, свързано с поведението на майката“, добави тя, след като бе политана дали малчуганите се виждат с Габриела Славова.

Водещият Златимир Йочев пък припомни, че майка и дете от Сливен бяха залети с бензин и имаше опит да бъдат запалени. Каква е намесата ви и каква подкрепа е оказана на това семейство, попита той.

 

„Не сме получавали сигнали за този случай. Искам да призова всички хора да ни сигнализират по-рано, когато станат обект на насилие. Благодаря на екипа на детската ясла, който е положил в първите няколко часа адекватна грижа за детето! Това е много важно“, изтъкна социалният министър.

 

Всички институции са сезирани и подкрепата ще е комплексна, добави тя.

„Първо трябва да поработим с майката, за да може да осъзнае и да вземе сама за себе си решение какъв начин на живот би желала, т.е. иска ли да бъде самостоятелна и да е защитена от насилието, на която е била обект. Разбира се ще й разясним какви са травмите и върху дето й и дай Боже решенията, които ще вземе за детето й, да са за сигурна семейна среда!“, каза още Шалапатова.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране