20.05.2023 | 18:25
Какво се случва в ДПС? Карадайъ пропусна знакови за партията събития
Необичайно е отсъствието на лидера за големия събор-митинг на Демир баба и от честванията в Джебел

„Няма как нация, която е разединена, институции, които всеки ден се бият и се противопоставят, да върви напред“. Това каза на възпоменателния митинг-събор в местността Демир баба текке, посветен на годишнината от масовите протести на българските турци срещу асимилационната политика на комунистическия режим през 1989 година евродепутатът от ДПС Илхан Кючюк,.

Впечатляващо за първи път от събора в Разградско отсъстваше актуалния председател на движението Мустафа Карадайъ. Той отсъства от от честванията на майските събития в Джебел на 19 май.

Заместникът му  депутатът Ахмед Ахмедов оправда отсъствието на председателя с преговорите, които води екипът на партията в София и предаде на присъстващите специалните поздрави от Карадайъ и благодари от негово име за подкрепата, която оказват на Движението за права и свободи през всичките тези 33 години.

В отсъствието на лидера напиращият за председател на партията Илхан Кючюк обяви, че на България е нужно правителство, което да изведе страната от тежките кризи – икономическа и социална, но преди това от институционалната криза. Затова по думите му всички трябва да положат усилия и е време да си протегнат ръка.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране