08.12.2022 | 14:58
Какво се случва в стаичката за почивка на 6-ия етаж в енергийното министерство?
Александър Николов разкри любовницата на Росен Христов и хвърли светлина върху насилие над дългогодишни служители

Поредна порция скандални разкрития за Министерството на енергетиката направи бившият му титуляр от редовното правителство на Кирил Петков – Александър Николов, който с куп намеци изобличи административен тормоз над служителки във ведомството. А наред с това разкри и предполагаемата любовница на министъра – танцьорка (на пилон) с биография как се кълчи умело на един от кастингите за балета на Слави Трифонов.

Александър Николов твърди, че само за последните няколко месеца, откакто на поста министър е назначен служебният Росен Христов, наричан с куриозния прякор Капитан Газпром заради яловия му опит да води преговори с руския гигант за спряното синьо гориво и заради хобито му да управлява катамарани,  сградата на „Триадица“ номер 8 са напуснали няколко дами с дългогодишен административен опит след натиск.

И разказа конкретен фрапиращ случай с шефката на дирекция „Енергийни проекти и международно сътрудничество“ Венета Цветкова с над 30-годишен стаж. Която трябва да бъде заменена от въпросната пластична танцьорка на този пост, според плановете на Капитан Газпром, както твърди Николов.

„Цветкова не е очаквала да бъде приложен руския модел на другарски съд. “Комисия”, която трябва да подкрепи “рационалните” му заповеди. На временнопребиваващия член на Менса (уж). Формалната причина – Неангажиращ меморандум. Така. Работих над 10 месеца (като зам. и като Министър) с екипа и зная на какво е способна цялата дирекция. Много важен детайл – същата Дирекция, която Христов в момента РАЗРУШАВА е отговорната за изготвяне на международни документи и АНГАЖИРАЩИ такива, включително и тези за План за въстановяване и устойчивост, Фонд за справедлив преход и т.н. Същата е отговорна и за това евентуално да прикрие чутовната му неграмотност при комуникация с ВСИЧКИ ЕВРОПЕЙСКИ ФИНАНСОВИ ИНСТИТУЦИИ и най-вече с Европейска банка за възстановяване и развитие – ЕВБР. Да, щетата, която там е нанесена от текущия министър не засяга (само няколко милиарда евро!) средства, а и цялостното отношение към БЪЛГАРИЯ Това е профилът на хората, които са уволнявани, тормозени, обиждани от текущият политически кабинет“, твърди Николов.

От там той започва хирургически разрез на новоназначените в Министерството на енергетиката лица:

Фактическата отговорност за документалните архиви се носи от началника на политическия кабинет, напомня Николов. Там фигурират имената на Еленко Божков и Ива Петрова. Останалите обаче официално не били вписани.

И обвинява за тормоза над шефката на дирекцията конкретно – Любомира Ганчева (зам.-шефка на АБВ, бивш кандидат за кмет на Пловдив, екссекретар на президента Румен Радев – б.р.), Бояна Бозаджиева (бивш шеф на пресцентъра на БСП, съветник на Корнелия Нинова, член на Инициативния комитет по издигането на Румен Радев за втори мандат начело на „Дондуков“ 2 – б.р.), Андрей Живков (бивш служебен министър на енергетиката – б.р.), и кръшната девойка от кастинга на Слави Трифонов – Славина Иванова.

Николов обяснява, че това е тандемът, който преструктурира не само екипа, но и политиката на Министерството на енергетиката в последните месеци. И поотделно разкрива подробности за всеки от тях. Като например, че Любомира Ганчева прокарва без никакъв свян проруските интереси в България чрез проруската АБВ. За Бояна Бозаджиева пък пита защо се крие, че ръководи целия пиар екип на МЕ. „Да не би защото има меко казано странни неща във всички дигитални канали на тази “институция”?! Да не би пък… защото един бивш (или настоящ) съдружник на текущ зам.-министър е в близки отношения с въпросната дама (и до скоро член на БСП)?!“, пита ексминистърът.

Той визира бизнес отношенията между зам.-министъра на Росен Христов – Еленко Божков и бившия депутат от БСП Кирил Добрев. „Или пък е просто защото не знае, че като директор връзки с обществеността на национално отговорна институция е меко казано неморално да изразяваш публично критични политически позиции?!“, добавя още вбесен Николов.

За Андрей Живков пък директно се обръща към него със следното питане: „Андрей, защо не е публична информация, че все още си съветник в тази администрация?! Споделяш ли изразените позици от текущия министър, относно свършената работа? Какви съвети си дал на временнопребиваващия и каква е точно ролята ти в момента?“.

Колкото до танцьорката от Шоуто на Слави, Николов констатира:

„Концептуалните умения в танцувалните изкуства в комбинация с блестящия интелект отвеждат дамата до йога-концепции, инстаграм-инфлуенсване, разходки с лодки, управление на Джипси Барчета (ама името как пасва…!) и… грандиозни кариерни успехи“.

И прави грандиозното разкритие, че: въпросната дама е политически съветник по международни въпроси. „Тя е и същата, която заключва министъра от неканени гости… на 6-ти етаж или с канени в ремонтирана стаичка за почивка. Тя е и същата, която неотлъчно го придружава – от интерПРОТЕКТОРИ, както те ги наричат, до Брюксел (пък ако се наложи като шофьор на личния й автомобил). Всичко щеше да е някакси гротеско, ако приключваше тук. Но, не. Не е просто жълто“, пише още Александър Николов.

И добавя, че въпросната Славина Капитан Газпром възнамерява да направи именно директор на дирекцията за енергийните проекти и международно сътрудничество. На мястото на отстранената Венета Цветкова.

Линк към изпълненията на съблазнителката на Росен Христов: ТУК

1 коментар

  1. Петьофи каза:

    Това момченце Сашето Николон е толкова нечистоплътно, колкото и Гуди Гела. Те и двамата са ренегати от ИТН и за чеп на каца със зеле не стават. Освен това са и клюкари-фантазьори…

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране