01.02.2024 | 20:28
Калин Стоянов уволнил от ГДБОП жената на Мартин Нотариуса, съдът я върнал
Не е ясно дали не е използвала протекциите на съпруга си, за да спечели делото

Вътрешният министър Калин Стоянов е уволнил съпругата на убития снощи съмнителен бизнесмен Мартин Божанов – Гергана от ГДБОП, докато е ръководел службата, защото силно се съмнявал в експертизата и почтенноста й. Впоследствие обаче, Гергана, която нашумя покрай участието си в популярното риалити „Къртицата“, е обжалвала дисциплинарката и е спечелила делото.

Не е ясно дали не е използвала протекциите на съпруга си, който сам се хвалил, че решава точно тези проблеми.

Ето какво съобщиха от МВР днес:

Гергана Божанов е спечелила конкурс за назначаване на държавна служба в МВР на изпълнителска служба в ГДБОП, считано от 20 май 2021 г.. С предложение на тогавашния директор на ГДБОП главен комисар Калин Стоянов до министъра на вътрешните работи г-н Бойко Рашков нейното служебно правоотношение е прекратено, считано от 2 август 2021 г., поради отказ за издаване на разрешение за достъп до класифицирана информация.

С решение на Административен съд – София град от 18 октомври 2021г. и потвърдено с ново решение от 24 март 2022 г. на Върховния административен съд, същата е възстановена за държавен служител – стажант в МВР, считано от 11 май 2022 г..

В момента същата е в отпуск по майчинство. Мартин Божанов бе разстрелян в сряда в столичния квартал „Горна баня“. Един от изстрелите попаднал в главата на Божанов, а на място е открита гилза. Огледите продължават и днес.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране