21.07.2016 | 7:37
Калинката на Горанов издигната за шеф на КФН от ГЕРБ!
Тя е единственият кандидат за поста

Известната като „калинката на Владислав Горанов“ Карина Караиванова е единствената издигната днес до изтичане на крайния срок за подаване на предложения.  Ако бъде избрана, Караиванова ще смени на поста досегашния председател Стоян Мавродиев, чийто мандат вече изтече.

До 18.00 часа вчера, когато изтече крайният срок за номиниране на кандидати за нов председател на Комисията за финансов надзор, на интернет-сайта на парламента бе публикувана единствено номинацията на настоящия заместник-министър на финансите Карина Караиванова, която е внесена от името на ПГ на ГЕРБ.

Става дума за протеже, а и близка позната на финансовия министър Владислав Горанов, който отдавна шокира депутати и държавници – и със своеволното си поведение, нерядко несъгласувано с премиера, и с близостта си с определени олигарси, след като бе уловен на тайни срещи с депутата от ДПС Делян Пеевски.

Калинката на Горанов – зам. министърката му Карина Караиванова, която пък е била служителка на подчинения на Пеевски Кирил Домусчиев, най-вероятно скоро ще кацне начело на най-важния финансов орган в държавата – Комисията за финансов надзор.

Много от депутатите от финансовата комисия, както и експерти, изказаха и конкретни критики, и основателни съмнения, че никому неизвестната Карина е в състояние да оглави този толкова важен финансов орган, контролиращ бизнес за милиарди в банковата и застрахователната сфера.

Караиванова започва работа във финансовото ведомство още през 2003 г., отговаряла е за европейските фондове. Очаква се изборът на Караиванова за шеф на КФН да стане другата седмица.
Тепърва ще се обсъждат имената и на заместник-председателите на комисията, която контролира небанковия сектор – пенсионно-осигурителни компании, застрахователи и др. На 15 юли КФН стартира проверка на застрахователните компании у нас, изводите от която ще трябва да бъдат обобщени от новото ръководство.
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране