23.03.2024 | 11:17
„Кибер Уан“ на Алексей Петров налива пари в телевизията на Слави
В ефира на „Седем осми“ често се появяват реклами и на различни застрахователни услуги на „Лев Инс“

Нов голям рекламодател има телевизията на Слави Трифонов „Седем осми“. От две седмици насам това е компанията за киберсигурност „Кибер Уан“, показа мониторинг на „Филтър“ върху програмата на партийната медия. Дълги клипове на компанията се повтарят често – от най-гледаните предавания, където времето е най-скъпо, до тези с най-нисък рейтинг, което е показател за голям дългосрочен договор. Според експерти на пазара сумата наближава милион, ако договорът е тримесечен. Освен това в ефира на „Седем осми“ често се появяват реклами и на различни застрахователни услуги на „Лев Инс“.

„Кибер Уан“ е фирма с формален собственик IT експертът Кирил Григоров. Той е начело на компанията от март 2021 година. Неслучайно офисът е в сградата на „Лев Инс“ на столичния бул. „Черни връх“. За никого не е тайна, че зад дружеството стои покойният Алексей Петров, който години преди убийството му влезе в бизнеса с киберсигурност, като привлече на работа едни от най-добрите бели хакери в страната, сред които подсъдимият за източването на данните на НАП Кристиян Бойков. Наскоро полицията влезе в „Кибер Уан“ по неотложност във връзка с разследването на убийството на Алексей Петров, но не са известни резултати от акцията. Бяха иззети компютри и документи, част от които вече са върнати, научи „Филтър“. Днес компанията продължава работата си спокойно. Те предлагат договори на големи компании, които искат да се предпазят от злонамерени хакери.

Веднага след убийството на Алексей Петров Слави Трифонов и говорителят му в парламента Тошко Йорданов нападнаха сглобката и обявиха шумно, че Алексей Петров е помогнал за това управление. Депутатите на „Има такъв народ“ питаха всеки ден дали бившата барета и бащата на Кирил Петков са съдружници, припомняха и общото минало на Бойко Борисов с Алексей. Скоро след това обаче рязко загърбиха темата.

Според източниците това е точно заради договора на фирмата на киберсигурност от структурата на Петров с телевизия „Седем осми“. Висшият мениджър на „Лев Инс“ Явор Колев, който дълги години работи в ГДБОП, е в добри отношения с хората на Слави от години и често гостува в предаванията им. Една от най-важните задачи на директора на телевизията Евгени Димитров е да търси спонсори, за да оцелеят на медийния пазар. А партията на Слави Трифонов загърби обещанията си преди изборите за субсидията и я прибира цялата, а не само 1 лев на глас, както пише в програмата им.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране