12.02.2021 | 12:49
Кидиков жестоко обиден на министъра на културата, пренебрегнали го за държавните пенсии
Любимият изпълнител не фигурира в списъците за специални пенсии, които държавата отпуска на лауреатите от „Златният Орфей"

Бургазлията Христо Кидиков е жестоко обиден заради това, че е пренебрегнат и не е получил пенсия от държавата, каквато ще вземат 65 творци.

„Жестоко съм обиден! Тъжен ден е за мен. Научих, че творчеството ми не е оценено. Явно 50 години на сцена са малко.“, коментира той. Музикантът научава, че не е сред избраните, докато е на ски почивка в Пампорово. Любимият изпълнител не фигурира в списъците за специални пенсии, които държавата отпуска на лауреатите от „Златният Орфей“.

65 творци ще получават между 350 и 500 лева всеки месец в следващите три години. „По всички критерии би трябвало да съм заслужил. Имам над 17 участия на „Златният Орфей“. Печелил съм и награда. Ала нищо“, ядосано заяви пред „България Днес“ още Кидиков.

„Чувствам се отхвърлен. Жестоко пренебрегнат. И други мои колеги не са отличени. Йорданка Христова и тя не е там, ала Данчето има пожизнена пенсия отпреди години. А аз – нищо. Моята е проста пенсия. Едва стига 300 лева. И то отскоро“, разкри той.

„Ще го зачеркна с дебелия флумастер“, кани се певецът. В списъците има хора, които никога не са участвали на „Златният Орфей“, но са дали нещо на страната ни, като ФСБ, които ще получат тази помощ. Нямам против. Нека взимат. Но явно аз нищо не съм дал на клета майка България. Боли ме“, добави още певецът.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране