13.02.2024 | 11:17
Кирил Петков изпържи ортака си: „Асен Василев е милионер, има милиони, МИЛИОНИ!“
Къде обаче са милионите на Василев? Защо не са обявени в имотната му декларация?

Кой друг, ако не Кирил Петков може да направи мръсно на Асен Василев?!

Бившият премиер скрои такъв кален номер на ортака си в „Промяната“, че последният сигурно ще го скубе като харвардска кокошка, щом се завърне от екскурзията си в САЩ.  Министърът на финансите бая пот проля да изплува сух от аферата „Чаталджагейт“, а в това време дългогодишният му другар собственоръчно изля кофа с горещо масло в казана, в които Василев се „вари“ на бавен огън.

В отсъствието на Асен, миналата седмица Петков даде последователно две интервюта за една и съща телевизия – Евроком. Първо бръщолеви алабализми, както само той си може, при Веселин Дремджиев, сетне и при Люба Кулезич. За разлика от националните телевизии, които са особено чувствителни по темата, Кулезич и Дремджиев, чест им прави, не спестиха на лидера на ПП въпроси за скандала с продажбата на доскорошната щаб квартира на партията на столичната ул. „Чаталджа“.

Вероятно си спомняте – сградата, на която собственици бяха бившата фирма на Асен Василев „СТВ Консултинг“ и Даниел Лорер, бе продадена на Кралицата на винетките Станислава Арнаудова.  И точно тук Киро сгафи, докато се опитваше пламенно да брани Василев, да обяснява, че няма никакви основания в обвиненията за конфликт на интереси и Асен не би рискувал репутацията си, за да спечели Лорер от сделката.

Като стана дума за печелене на пари… Нищо не знаете вие, уважаеми читатели, какви милиони, какво чудо е натрупал Асен Василев преди да се захвана с неблагодарната работа като финансов министър. „Асен Василев правеше милиони, МИЛИОНИ, преди да влезе в политиката„, обяви Петков в студиото на Дремджиев. Повтори същото и при Кулезич.

Къде обаче са милионите на Василев? Заявени ли са в Декларацията му за имущество и интереси, която като лице, заемащо публични длъжности, е задължен да подава в Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконни придобитото имущество (КПКОНПИ)?

Оказа се, че съгласно подадената встъпителна декларация като служебен министър на финансите през 2021 г., Асен Василев не е никакъв милионер. Тогава е разполагал със 74 032 лева налични парични средства, банкови депозити и влогове не е декларирал.

В „Промяната“ лъжата за нищо я нямат, но в случая кой от двамата лъже – Кирчо или Асен? Разбира се, има и трети вариант – милионите на Василев отдавна да скатани някъде на топло из офшорни сметки.

 

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране