08.05.2018 | 19:26
Кой купува 50% от медиите на Пеевски?

Компанията „Ню Имидж Медия“ е купувачът на 50% от медиите на депутата от ДПС Делян Пеевски. Това става ясно от документацията, постъпила в Комисията за защита на конкуренцията, от която е поискано разрешение за приключването на сделката в края на миналия месец.

По-рано (на 25 април – бел.ред) компанията „Интръст“, която е собственик на „Телеграф Медиа“, обяви, че е подписан предварителен договор за покупко-продажбата на 50 на сто от капитала на дружеството. То е издател на вестниците „Телеграф“, „Монитор“, „Политика“ и „Меридиан мач“. „Интръст“ пък е 100% собственост на Делян Пеевски.

Новият съдружник на Пеевски предвиждаше специално за случая да създаде ново дъщерно дружество, което ще придобие половината от неговите дялове. Това обаче не е съвсем така, тъй като „Ню имидж медия“ е регистрирано още през 2015 г. – тогава с името „Ню Бояна Дивелопмънт“ (с капитал 2 лв.).

Смяната на името е направена на 3 май тази година. Преди това фирмата е била собственост на „Ню Бояна Филм“, но на същата дата е прехвърлена на „Ню Имидж България“. Данните от Търговския регистър показват, че освен собствеността е сменен и предметът на дейност на „Ню Имидж Медия“, като е вписано, че компанията се занимава и с издателска дейност.

Управител на „Ню Имидж Медия“ е Ярив Лернер, който ръководи и киноцентъра в Бояна. От списъка с управителите отново на 3 май са заличени Калина Тошкова Кьосева–Котас и Сабах Шимон.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране