07.10.2022 | 9:45
Копейкин изкара 2 млн. лева от изборите
„Възраждане удвоиха резултата си от предходните избори, а благодарение на гласувалите за тях ще успеят да приберат в партийната каса повече от 2 млн. лева

Костадин Костадинов и „Възраждане удвоиха резултата си от предходните избори, а благодарение на гласувалите за тях ще успеят да приберат в партийната каса повече от 2 млн. лева. Те са получили над 250 000 гласа, а за всеки действителен глас се полагат по 8 лева държавна субсидия по закон, писа „Ретро“.

Проста сметка показва, че сумата прехвърля 2 млн., които партията ще може да харчи, както сметне за добре. Очевидно Костадинов е бил убеден в успеха си, щом дни преди изборите бе изловен от будни граждани, че си е направил прескъп подарък. В социалните мрежи те твърдят, че варненецът се обзавел с луксозна лимузина „Ауди А8″, чиято цена е около 300 хиляди лева, разясняват специалисти в търговията с автомобили. За сега не е ясно дали ектрата е лична собственост. Ако е така Копейкин ще трябва да я декларира пред КПКОНПИ.

Припомняме, че преди време Костадинов пак бе попаднал в окото на бурята заради партийната субсидия. В публичното пространство се появиха й обвинения срещу него от членове на „Възраждане“, че си е купил луксозни имоти именно с парите на партията. Всъщност по документи той и жена му имат две жилища. Едното е апартамент във Варна, който се води на името на съпругата му Велина. През 2019 г. пък , политикът се сдоби и с нова къща в елитен затворен комплекс край Варна, която твърди, че е на кредит и ще изплаща 20 години. Сега цялото му семейство обитава въпросния имот. Жената на Костадинов е музейна работничка. Велина е от Кубрат, но от дълги години живее във Варна, родният град на Костадинов.

1 коментар

  1. дядо ти каза:

    Написаното е дразнещо, плащането е за всички партии еднакво. Научете се да сте толерантни а не да пишете пристрастно.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране