12.08.2019 | 18:09
Кошлуков спира „Стани богат“
БНТ ще плаща над 4000 лв. за епизод на "Бързо, лесно, вкусно"

Предаванията „Спортисимо“ и „Стани богат“ повече няма да се излъчват в ефира на БНТ, а „Бързо, лесно, вкусно“ ще продължи излъчването си при намалена наполовина цена за реализация на един епизод от предаването, съобщиха от телевизията. В съобщението се казва, че „Спортисимо“ няма да има повече излъчвания, докато от „Стани богат“ ще бъдат излъчени оставащите по договор и вече заснети броеве на предаването. От БНТ допълват още, че съвсем скоро ще има и повече информация за предстоящата програма от новия телевизионен сезон, който започва през есента.

Изнесената информация означава, че един брой на „Бързо, лесно, вкусно“ ще струва в бъдеще на издържаната от данъкоплатците телевизия по над 4000 лв.

Бившият генерален директор Константин Каменаров е сключил от името на телевизията допълнително споразумение с фирма „Еф Хикс Камера“, която е продуцент на кулинарното шоу, с което е задължил БНТ да закупи още 180 броя от него. Според Търговския регистър съдружници в „Еф Хикс Камера“ са дружество „Инвест пуул“, което е еднолична собственост на продуцента Нико Тупарев, и още две физически лица. От страна на БНТ анексът е подписан от Каменаров и от икономическия директор Даниела Асенова, а е съгласуван с програмния директор на БНТ Надя Костова и с шефа на дирекция „Правна“ Кремена Кадиева.

Според вътрешна информация един епизод от „Бързо, лесно, вкусно“ струва цели 11 400 лв., като ефективно платимите от БНТ пари са 8256 лв. – информация, която не бе отречена от новия директор Емил Кошлуков. В началото на август от сегашното ръководство не потвърдиха тази информация официално, а отговориха, че „условията, включително и ценовите параметри, за производство на кулинарното шоу „Бързо, лесно, вкусно”, както и на други продукции, услуги и телевизионни програми, за които БНТ придобива права за излъчване, към настоящия момент се преразглеждат от новото ръководство на БНТ“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране