05.02.2024 | 20:47
Смъртоносна болест покоси Крал Чарлз III!
Бъкингамският дворец разпространи ужасяващата новина

Британският крал Чарлз III е диагностициран с рак, обяви Бъкингамският дворец. Диагнозата е поставена по време на престоя на Чарлз в болница, когато бе опериран за доброкачествено уголемяване на простатата. В съобщението не се казва какъв вид е ракът и в кой стадий е, но се подразбира, че не става дума за рак на простатата.

„По време на болничните процедури за тази операция бе забелязан друг проблем. Последващите тестове идентифицираха форма на рак“, допълват от Двореца. „Днес Негово Величество започна курс на лечение, по време на който лекарите му препоръчват да се въздържа от публични прояви“, гласи още съобщението. Чарлз ще продължи да изпълнява останалите си задължения като държавен глава, както обикновено.

„Кралят е благодарен на медицинския екип за бързата интервенция, станала възможна благодарение на скорошния му престой в болницата. Той остава изцяло позитивен за лечението си и очаква възможно най-скоро да се завърне към пълна служба“, съобщават още от Бъкингам. Чарлз е решил да сподели диагнозата си, за да предотврати спекулации и с надежда това да помогне на хората да разберат всички, засегнати от рака по света.

През уикенда Чарлз беше в имението Сандрингам, като британските медии съобщават, че се е завърнал в Лондон, за да започне лечение на рака. Той няма да бъде хоспитализиран за тези процедури. Би Би Си припомня, че кралят е решил да сподели за операцията на простатата с цел да окуражи повече мъже да се прегледат. Такъв ефект наистина бе постигнат и здравната система на Обединеното кралство регистрира повишено търсене на такива прегледи.

Чарлз е на 75-годишна възраст и до изненадващото му влизане в болница на 17 януари за уголемена простата не беше известно да има някакви здравословни проблеми. Според данни за Великобритания, средно около една трета от новооткритите случаи на рак – 36%, са във възрастовата група от 75 г. нагоре.

Кралят е съобщил лично диагнозата си на синовете си Хари и Уилям, както и на братята и сестра си – принцовете Андрю и Едуард и принцеса Ан. Очаква се в следващите дни Хари да пристигне в Лондон от САЩ, където живее. Новината предизвика порой от благопожелания – от премиера Риши Сунак, първия министър на Уелс Марк Дрейкфорд, първия министър на Шотландия Хамза Юсаф, политически лидери.

 

1 коментар

  1. явно тъпи индийци бачкат в UK болниците каза:

    Стадирането е по TNM – Tumor, Nodules, Metastases – и за всяка от тях има скала на развитие от 1 до 4 според етапа на развитие. Явно е хванат случайно, което е необичайно, предвид PSA теста, който е рутинен.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране