14.02.2023 | 12:11
Криптокралицата Ружа Игнатова убита в поръчка на български подземен бос?
Двама свидетели разкрили пред ФБР, че основателката на OneCoin e застреляна на яхта в Егейско море

Криптокралицата Ружа Игнатова е убита край островите на Сароническия залив в Егейско море още през 2017 година и затова от нея няма и следа, а издирването й не дава резултат. Екзекуцията е извършена по поръчка на български подземен бос. Това разкрили двама неназовани засега свидетели, очевидци на екзекуцията, които наскоро дали показания пред агенти на ФБР в Швейцария, пише Уикенд.

Според разказите им, на 25.10.2017 г., Игнатова се качила на самолет на „Райън еър“ от София за Атина. Именно след тази дата тя официално се води безследно изчезнала.

В гръцката столица тя била посрещната от хора на един на български бос от ъндърграунда. Те я откарали с яхта към островите на Сароническия залив. Обеща ли й да я пазят срещу част от откраднатите милиони чрез пирамидата „OneCoin“. Вместо това обаче я застреляли, а трупът, насечен на парчета, изхвърлили в Егейско море, за да заличат всички следи от престъплението.

Гангстерите се надявали, че с изчезването й ще бъдат заметени следите към 4-те млрд. долара, откраднати с криптоизмамата. Сега, след 6 години работа по случая, ФБР е много близо до финала на сагата заради показанията на двамата свидетели. Очаква се съвсем скоро американците да арестуват хората, спрягани като екзекутори на Ружа Игнатова с цел да обсебят парите, прибрани от наивни вложители от цял свят.

Британският журналист Джейми Бартлет обаче твърди, че Ружа Игнатова е жива, а убийството й е само инсценировка. Близките й също твърдят, че не знаят къде е. Припомняме, че след изчезването на Ружа от криминалната сцена, мястото й бе заето от нейния брат.

През юли 2022 г. американските власти заявиха, че Ружа Игнатова е идеологът на OneCoin, определена като една от най-големите пирамиди в историята. САЩ предявиха обвинения срещу Ружа Игнатова през 2019 г. за измама, заговор за пране на пари и измама с ценни книжа. ФБР предлага награда от 100 000 долара за информация, която да доведе до нейното арестуване.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране