13.04.2024 | 15:47
Лекарка роди дете с откраднат от мъж генетичен материал, изнудва да го живее с него
На Людмил Петровски му е поставен ултиматим - може да вижда детето, ако заживее с майката

Фрапиращ сигнал за злоупотреба с генетичен материал. Потърпевшият е Людмил Петровски разказва как е разбрал, че е баща, без да има идея как се е случило, информира НОВА. Историята започва със случайно познанство с лекарка в болница, с която споделя за репродуктивни проблеми и желанието да съхрани генетичен материал. Докторката също разказва за такива.

След този разговор тя му предлага да съдейства за пробите и съхранението на генетичния материал. Няколко месеца по-късно лекарката се обажда на Петровки и му казва, че е забременяла инвитро, а след още няколко месеца го кани на кръщене на бебето.

На въпроса на Петровки защо го кани тя директно му казва, че той е бащата. „Хората съхраняват стволови клетки, яйцеклетки, ембриони, сперматозоиди. Г-н Петровски и приятелката му планират процедура за ин витро във Варна.

Междувременно мъжът решава да съхрани сперматозоиди в столична болница. Оставя материал за съхранение и в един момент се оказва, че е станал баща, дори е поканен на кръщенето на детето. Майката е лекар в конкретната болница. Генетичният му материал е използван без негово разрешение”, разказа Мариета Николаева, която се е срещнала с Петровски. В момента се водят спорове за родителските права.

„Мъжът твърди, че не му дават да вижда детето. Поставен му е ултиматум – да живее с майката и детето”, поясни тя. От Изпълнителна агенция „Медицински надзор” заявиха, че при тях няма постъпил такъв сигнал. „Нужно ли да има сигнал, за да си свършат работата институциите?“, попита Николаева.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране