05.03.2017 | 0:01
„Левски“ победи ЦСКА с 2:1 в дербито на кръга по футбол
За тима от "Българска армия" това беше първо поражение след седем поредни мача без загуба

Отборът на „Левски“ спечели двубоя срещу ЦСКА с 2:1 в дербито от 23-ия кръг на Първа професионална лига пред 23 000 зрители на националния стадион „Васил Левски“.  „Червените“ поведоха в резултата с ранен гол на Арсенио Нунеш още в 5-тата минута.

Обратът за „сините“ дойде през втората част. Първо Роман Прохазка беше точен от бялата точка в 70-тата минута. Осем минути по-късно Давид Яблонски вкара победния гол. Той беше и автор и на попадението в 28-ата минута на двубоя, но голът беше отменен заради засада.

Това е първа победа за „Левски“ през тази година, след като имаха едва две точки в първите три мача, което доведе до уволнението на треньора Елин Топузаков. Новият треньор на „сините“ Николай Митров заложи на младия вратар Николай Кръстев, вместо на Божидар Митрев, който се върна на „Герена“. Талантливият страж дебютира преди няколко дни срещу „Дунав“ (Русе). В отбрана действаха Сашо Александров, Роман Прохазка, Давид Яблонски и Сърджан Лукин. Пред тях играха Джерми де Ноойер и Георги Костадинов. Триото отпред беше Антонио Аниете, Франсис Нар и Божидар Краев подпомагани от острието Бабатунде Адениджи.

За тима от „Българска армия“ това беше първо поражение след седем поредни мача без загуба.

 Атмосферата по трибуните на националния стадион беше отлична, каквато обикновено липсва по родните терени. До сблъсъци между агитките на двата отбора не се стигна. Преди началото на срещата обаче бяха задържани около 15 запалянковци.
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране