26.07.2018 | 20:51
Лицето на мъртвия гард на НСО Радослав, открит в край сарая на Доган, било обезобразено

Лицето на мъртвия гард на НСО Радослав Д., чието тяло морето изхвърли на бетонния кей край луксозна резиденция на Отманли, позната преди време като „Палатът на Доган”, е било обезобразено, а носът му счупен, пише Флагман.бг.

Гледката била потресаваща, казаха очевидци. „Не знаем какво му се е случило, но изглеждаше ужасяващо. Нараняванията бяха по лицето и цялата глава”,  уточниха наши източници.

Официална информация за мъртвия гард все още няма, вероятно няма и да има. Според неофициални източници в кръвта на 37-годишния Радослав Д. – дългогодишен служител на НСО, е открито и сериозно количество алкохол. Той страдал и от сърдечни проблеми, заради което близо година бил в болничен, разказаха негови колеги. Основната версия е, че е препил и тази сутрин е влязъл в морето, след което е получил инфаркт.

Откъде са множеството наранявания?

Едната хипотеза е да е пострадал снощи, а другата – травмите да са получени, след като тялото му е било изхвърлено край бетонния кей, намиращ се непосредствено пред палата на „Минстрой”. В това има известна логика, защото там, където бе открит, има тетраподи и е възможно вълните да са блъскали многократно мъртвия гард.

Радослав е влязъл в морето от т.нар. Стар плаж в Отманли, там са открити дрехите му и мобилния телефон. Течението в Черно море е от север на юг и водата бързо го е изхвърлила на около 500 метра от плажа.

Въпросната ивица се намира между т. нар.“Сарай на Доган“ на нос Чукалята и резиденцията на „Минстрой“, в която дълги години почетният лидер на ДПС отсядаше през лятото. Двете луксозни имения са на разстояние от 1,5 км.

Все още е загадка какво е правил действащ служител на НСО в Отманли. Ахмед Доган от години не би следвало да има държавна охрана, а такава се полага само на президента, министър-председателя, председателя на Народното събрание и лица, чийто живот е под заплаха за националната сигурност, но е факт, че на Отманли често могат да бъдат забелязани охранители, които явно имат постоянен пост.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране