15.04.2016 | 9:32
Ливърпул сътвори велик обрат!
"Мърсисайдци" елиминираха Борусия (Дортмунд) след впечатляващо 4:3

Ливърпул сътвори един от най-великите обрати в историята на европейските клубни турнири. Футболистите на Юрген Клоп надделяха с 4:3 над бившия тим на германския специалист Борусия (Дортмунд) в невероятен мач на „Анфийлд“.

Срещата бе 1/4-финален мач-реванш от турнира Лига Европа. По този начин английският тим елиминира германския си съперник с общ резултат от двете срещи 5:4.

До 66-ата минута домакините губеха с 1:3 в резултата, но показаха страхотен характер и успяха да стигнат до 4:3, напомняйки за онзи феноменален обрат на финала на Шампионската лига през 2005 година срещу Милан. Тогава мърсисайдци изоставаха с 0:3 в резултата, но триумфираха след изпълнение на дузпи.

Ливърпул и Борусия (Дортмунд) изиграха изключителен мач на „Анфийлд“, в който головите положения се редуваха непрекъснато пред двете врати. С голове на Хенрих Мхитарян (5) и Пиер-Емерик Обамеянг (9) играчите на Томас Тухел удариха звучен шамар на съперника си в началото, но това, което се случи през второто полувреме, бе просто невероятно. Първо Дивок Ориги намали на 1:2 в 48-ата минута, след което Марко Ройс (57) направи резултата 1:3 и Ливърпул бе повален на земята. Но се изправи и с попадения на Филипе Коутиньо (66), Мамаду Сако (78) и Деян Ловрен (90+1) англичаните показаха своя непримирим дух и се пребориха за една от най-великите победи в своята история.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране