26.12.2015 | 20:05
Ливърпул си направи кожух от хитрите „лисици“
Момчетата на Клоп надвиха лидера във Висшата лига с 1:0, Бентеке герой
Ливърпул надигра и победи лидера Лестър напълно заслужено с 1:0 в мач от 18-ия кръг на английската Висша лига, игран на стадион „Анфийлд”.

Възпитаниците на Юрген Клоп имаха голямо предимство през първото полувреме, но макар да отправяха удар след удар и да владееха топката в 2/3 от времето, много малка част от изстрелите им се оказваха точни.

Тъкмо беше изминал един час игра, когато натискът на мърсисайдци даде резултат. Роберто Фирмино центрира в наказателното поле и Кристиан Бентеке откри резултата с изстрел от движение. До края и двата отбора имаха своите шансове, а Бентеке направи фрапантен пропуск в 95-ата минута.

Статистиката в края на двубоя показа 65% владеене на топката за „червените“ и 25:4 изстрела в тяхна полза. Интересното обаче е, че гостите имаха три точни шута, срещу седем на техния противник.

Така беше сложен край на впечатляващата серия на Лестър от осем победи и две ремита в последните им десет шампионатни срещи. Воденият от Клаудио Раниери отбор остава на върха с актив от 38 точки, докато Ливърпул е осми с 27 пункта на сметката си.

Двата отбора се захапаха още от самото начало и след първоначалния натиск на домакините, техният опопепнт също показа зъби. Дивок Ориги стреля по диагонала от движение, но спечели само корнер.

Алберто Морено пусна за Филипе Коутиньо, който финтира хитро съперников футболист и стреля силно, но получилият се рикошет улесни Каспер Шмайхел.

Натискът на мърсисайдци се засилваше и първо Коутиньо стреля високо над целта, а след това Адам Лалана прати топката в мрежата с диагонален изстрел, но от нейната външна страна.

Момчетата на Юрген Клоп имаха осезаемо предимство по отношение владеенето на топката, но тя не влизаше във вратата на гостуващия тим. Емре Джан и Дивок Ориги отправиха топовни изстрели, но и в двата случая Шмайхел изби.

Беше изминал половин час игра, когато Деян Ловрен се включи в предни позиции и стреля с глава, но не успя да затрудни вратаря на противника. Малко след това Дивок Ориги беше заменен принудително от Кристиан Бентеке.

Пет минути преди паузата обаче Ливърпул се измъкна сух от опасна ситуация. Марез слаломира между трима бранители в червено и стреля с левачката, но Симон Миньоле се намеси великолепно.

В началото на второто полувреме Кристиан Бентеке беше намерен с дълго подаване, но белгиецът остана встрани от добра позиция за стрелба, опита подаване и отбраната на Лестър се справи. Последва удар с глава на Бентеке след центриране на Хендерсън, но топката прелетя встрани от целта.

В средата на втората част обаче исполинът не сбърка. Ливърпул разигра много добре, Роберто Фирмино центрра в наказателното поле и там Кристиан Бентеке отправи безпощаден удар от движение.

Четвърт час преди края на редовното време Симон Миньоле се намеси блестящо при удар на влезлия като резерва Дайър. Последва карамбол в наказателното поле на домакините след странично хвърляне от Фукс, но Миньоле успя някак си да улови.

В 84-ата минута Филипе Коутиньо отправи страховит фалцов изстрел от дистанция, но кълбото прелетя застрашително на сантиметри над напречната греда. Последва снаряд на Фирмино, но покрай дясната греда.

При следващата атака на Ливърпул публиката се изправи на крака, но напредналият леко вдясно Джордан Хендерсън се изложи с изключително неточен пас. На отсрещната врата Емре Джан спаси сигурен гол, блокирайки удар на Кинг.

В 95-ата минута Бентеке направи невероятен пропуск, оставайки сам срещу опразнената врата. Вместо това той стреля в тялото на бранител и пропусна възможността да вкара втория си гол в мача.

Ливърпул – Лестър 1:0

1:0 Кристиан Бентеке – 63’

Ливърпул: Миньоле, Сако, Ловрен, Клайн, Морено, Хендерсън, Джан, Лалана (Алън – 93′), Фирмино, Коутиньо (Лукас – 91’), Ориги (Бентеке – 38’)

Лестър: Шмайхел, Хут, Морган, Симпсън, Фукс, Кинг, Канте, Олбрайтън, Оказаки (Дайър – 69’), Марез (Крамарич – 80’), Варди (Уйоа – 69’)

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране