21.01.2024 | 14:05
Луд ли е Байдън? Ако Украйна падне, Русия ще нападне Балканите, смята президентът на САЩ
Американският конгрес все още не е одобрил следващия пакет от военна помощ за Киев

Балканските страни са следващите при евентаулно рухване на Украйна пред руската агресия, прогнозира американският президент Джо Байдън.

Ако САЩ се откажат от помощта за Украйна, какво ще се случи с Балканите, Полша и Унгария? Този въпрос коментира американският президент Джо Байдън пред кметове, като утвърди, че САЩ трябва да подкрепят украинците, „за да не паднат“.

Президентът Джо Байдън заплаши необосновано, че ако Съединените щати откажат помощ на Украйна и Русия успее да постигне целите си, сигурността на страните от цяла Източна Европа ще бъде под пряка заплаха, пише руската редакция на BBC, цитира Нюз.бг.

„Ако се отдръпнем и Русия успее да продължи офанзивата си и да разбие Украйна, какво мислите, че ще се случи с балканските страни? Какво ще се случи от Полша до Унгария с нейния Орбан?“

Байдън припомни и разговор с Хенри Кисинджър, малко преди смъртта на бившия държавен секретар на САЩ и съветник по националната сигурност. Според Байдън Кисинджър му е казал, че

„Европа не е гледала на Русия без ужас от дните на Наполеон и това продължава досега“.

Американският конгрес все още не е одобрил следващия пакет от военна помощ за Украйна, тъй като републиканците, контролиращи Камарата на представителите, го свързват с мерки за борба с нелегалната имиграция и укрепване на границата на САЩ с Мексико.

В петък Байдън изрази надежда, че следващата седмица може да бъде постигнат компромис с републиканците, поне в Сената, където мнозинство имат демократите. Камарата на представителите на Конгреса на САЩ одобри в четвъртък законопроекта за финансиране на федералното правителство до началото на март и предотвратяване на шътдауна поне до тогава.

2 коментара

  1. Смеееееееееееех каза:

    Не е луд . ИзкуфЕл е !

  2. Не е луд, каза:

    само е побъркан идеологически предостатъчно, годинките му си казват думата за това.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране