20.01.2023 | 11:06
Македонци пребиха секретаря на клуб „Цар Борис III” в Охрид, искали да го убият защото е българин
Той е със счупени челюст, ребра и прешлени

Евродепутатът Андрей Ковачев сигнализира във Фейсбук за пребит българин в Охрид. По думите му става дума за секретаря на българския културен клуб „Цар Борис Трети“ в Охрид, а пред бТВ каза, че пострадалият е в болница. Полицията е информира, добави той.

„Виктор Стоянов ми написа в месинджър, че това се е случило преди няколко минути и ме помоли за помощ. Трима души са го пребили и са му казали, че искат да го убият, защото е българин“, обясни Ковачев в интервю за „Тази сутрин“.

Северна Македония и България трябва да реагират и реагират. Ковачев заяви, че българският консул се е заел със случая.

И тримата нападатели са идентифицирани и се очакват ефективни наказания.

„Това не е единичен случаи. Много българи се обръщат в последните няколко дни към мен да ме питат какво да правят и как да се защитят. Наистина това е въпросът, който е и към македонското вътрешно министерство, към полицията, към медиите в Македония. Това не е нещо банално. Когато една част от твоето общество бива свободно преследвана и никой да не излиза да те защити. Това са македонски граждани, това са наши сънародници, които няма как да ги нападат за това, че те изразяват своята идентичност. Категорично и ние се противопоставяме срещу това“, обясни Ковачев.

Той обясни, че ще сигнализира европейските институции.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране