20.12.2017 | 21:25
Максимални усилия по хипотенузата на стабилността
Диалог за държавата

20 декември 2017, кулоар на НС.

Цецерон брифира репортерките в парламента. След като минават по темите за мораториума върху новите онколекарства и ръководната роля на министър-председателя, журналистка задава въпрос – провокация към стабилността.

***

Журналистка: Очаквате ли протести в началото на 2018?

Цветан Цветанов, ГЕРБ: Полагаме максимални усилия да изпълним със съдържание думата стабилност – за 2017 година. А 2018 година съм убеден, че ще бъде годината на успеха. Защото България има възможността да има своето председателство за първи път. И когато пък сме сложили в приоритет Западните Балкани, това дава още по-голяма сигурност и развитие за региона, в който се намира и страната. Така че от тази гледна точка съм убеден, че всеки ще прояви политически разум, политическо самообладание, защото в немалко от случаите имаме повече емоции, отколкото е необходимо. И затова разчитам 2018 година да бъде годината, в която действително ще работим заедно, водени само от обществения и националния интерес. Председателството трябва да бъде силната емблема. И самото лого на председателството – „Съединението прави силата“, смятам, че си заслужава да бъде водещо.

Друга журналистка: А вотът на недоверие ще отслаби или ще засили позициите на кабинета?

Цветан Цветанов: Вотът на недоверие – докато не бъдат внесени мотиви, не смятам, че е коректно да го коментирам. Това в общи линии е в хипотеза, в която президентът Радев каза, че ще наложи законопроект, който още не е приет. Така че от тази гледна точка говорим за възможна хипотеза. Това е парламентарният ред. Това е парламентарната практика, така че нека да има и подобни дебати, но това по никакъв начин не би могло да дестабилизира правителството и устрема, който имаме за председателството и за четиригодишния ни управленски мандат. Благодаря ви.

Край на брифинга.

___________

* Трактат на Марк Тулий Цицерон.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране