04.06.2016 | 9:49
Мълнии отново покосиха хора в Германия: 42 ранени на рок фестивал
Един човек е настанен в реанимация

Най-малко 42 души са ранени след падане на мълния сред тълпата на рок фестивала „Rock Am Ring” в германския гр. Мендиг, съобщи Die Welt. От тях 8 са сериозно пострадали, а 1 е настанен в реанимацията.

Това е поредният тежък инцидент заради лошото време в страната. Гръмотевичните бури доведоха до отмяната на част от вчерашните концерти. Полицията не разкри веднага детайли относно броя на ранените. Преди дни десетки деца пострадаха, ударени от мълния, по време на футболен мач.

Метеорологичните служби в Германия предвиждат, че силните валежи и градушки ще се задържат през фестивалния уикенд. Тазгодишното издание на популярния фестивал се провежда между 3 и 5 юни. Сред отменените вчера изяви бяха концерти на Disturbed, Major Lazer, Rudimental и други.

Снимки от мястото на събитието показват, че голяма част от бившата военна база в Мендиг, където се провежда събитието е потънала в кал. Тази вечер в програмата са предвидени концерти на Red Hot Chili Peppers, Bullet For My Valentine и други изпълнители.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране