04.02.2024 | 12:05
Марко Травальо: Как ще платим сметката на наркомана Зеленски
Тези идиоти в Брюксел не осъзнават, че надуват платната на най-лошия фашизо-национализъм

Страхотни празненства, задето ЕС успя да изнуди изнудвача Виктор Орбан и го принуди да каже „да“ на новия пакет от €50 млрд. подаръци за Украйна. Тоест пореден автогол, представен ни отново като победа.

Дори потиснатите и обеднели фермери, които обсаждат Брюксел, за да се противопоставят на европейски еднолични строги икономии, нелоялната конкуренция на украинската пшеница, лудите цени заради войните, които ЕС подхранва, не са достатъчни, за да накарат шофьорите на лудия автобус, който наричаме Европа да си отворят очите. Тези идиоти не осъзнават, че надуват платната на най-лошия фашизо-национализъм и чрез “брюкселски инструменти” се качват на гърба на разбитата средна класа, смачкания малък и среден бизнес, изпадналите в социална ексклузия заради робския труд и безработните. И не чуват обидния писък на онези €50 млрд., изпратени на една фалирала, корумпирана и чужда на ЕС държава, в допълнение към 110-те, които вече ѝ бяха дадени от 2022 г. насам, за да я поддържат изкуствено жива още малко и да финансират нови контраофанзиви с още 500 хил. резервисти, които да бъдат изпратени в месомелачката.

И всичко това, за да се обслужат интересите на САЩ, които спряха кранчето след прахосването на $113 млрд., но благодарение на нас, войнстващите идиоти, защото сега плащаме сметката, изпращаме €50 млрд. на сляпо, без да знаем какво ще се случи с тях нито ясно да дефинираме за какво ще бъдат използвани, нито да ги обусловим към дипломатически процес за прекратяване на огъня и преговори въз основа на резултатите на бойното поле, който да спаси и малкото останало, което може да бъде спасено.

Цяла Европа, не само 27-те членки на ЕС, ще има нужда от конференция за сигурност на всяка държава, която да обезвреди всички източници на напрежение: и тези, идващи от Русия, и тези, причинени от НАТО и ЕС, които, ако бяха позволили на Киев да обяви неутралитет и спазваха Минските споразумения за автономията на Донбас, щяха да избегнат войната. И ако днес те се намесват по отношение на причините за пиратството в Червено море, т.е. престъпленията на Израел в Газа и на Саудитска Арабия в Йемен, а не върху ефектите, т.е. набезите на хусите, тогава бихме избегнали нова ескалация с Юга и Изтока, която не вреди на САЩ, а на нас – европейците. Изпращането на пари на очукания, победен и излязъл извън контрол украински режим е като да ги дадете на зависимо дете: не стимул за лечение, а покана за взимане на наркотици.

Дори евроатлантикът Фубини( Федерико Фубини – журналист в Corriere della Sera – бел. прев.) изглежда е разбрал това, когато отбелязва в “Corriere”, че 230-те милиарда евро, които вече са хвърлени от Запада в Украйна, не са ѝ позволили да възстанови нищо от загубеното. Но след това, същият Фубини приканва Зеленски да „намери ново определение за победа“, което би означавало „консолидиране на територията, защитавана с огромна смелост“ (тази, която Путин не е окупирал), като вече не може да си върне останалата част (тази, която Путин вече окупира).

Идеята не е лоша! Колко му е! Просто пак ще наречем победата на Путин поражение и готово – ние печелим.

Източник: ilfattoquotidiano.it –  Превод: за „Гласове“: Владислав Наков

1 коментар

  1. За жалост каза:

    това си е самата истина…

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране